Mikael Ruohomaa: ”Kyllä tekee hyvää!”

Mikael Ruohomaalle voittomaali HPK:ta vastaan oli tärkeä.

Vanha väittämä siitä, että ”on aivan sama kuka ne maalit tekee, kunhan joukkue voittaa”, joutui jälleen kriittisen tarkastelun kohteeksi, kun katseli torstai-illan taistelun tauottua Mikael Ruohomaan tyytyväisiä kasvoja.

Ruohomaa teki kauden ensimmäisen liigamaalinsa Kärppien paidassa. Se oli kaiken lisäksi 3–2-voittomaali, jolla Kärpät varmisti kolme lisäpistettä ja pomppasi sarjataulukossa peräti viisi askelma 14. sijalta yhdeksänneksi.

– Kyllä tekee hyvää. On kiven takana ollut, ja mailaakin on tullut puristettua, Ruohomaa mutusteli toimittajajoukon ympäröimänä.

"Kaikkein tärkeintä olisi se, että pystyisi pelaamaan rennosti, mutta täytyy kyllä tunnustaa, että olen ottanut paineita."

Ruohomaa näki omassa tehottomuudessaan myös hyviä puolia.

– Hyvä, ettei ole päässyt kuvittelemaan ja luulemaan, että tulosta syntyisi helposti.

Ruohomaa tiedostaa, että hänet on palkattu Kärppiin juuri pistemyllyksi, joka hallitsee niin pelin rakentelun kuin maalien tekemisen.

– Tulos syntyy siitä, kun muistaa ja jaksaa tehdä kaukalossa töitä. Kaikkein tärkeintä olisi se, että pystyisi pelaamaan rennosti, mutta täytyy kyllä tunnustaa, että olen ottanut paineita, Ruohomaa taustoitti.

Ruohomaan tekemä voittomaali syntyi vain minuutti ja 13 sekuntia sen jälkeen, kun Teemu Turunen oli iskenyt uransa ensimmäisen liigamaalin ohi Jussi Rynnäksen. Voittomaalia edelsi tilanne, jossa Mika Pyörälä (1+1) karvasi kiekon entiseltä joukkuekaveriltaan Sakari Manniselta vapauttaen Ruohomaan ja Jesse Saarisen 2–1-ylivoimahyökkäykseen.

– Pakit ovat nykyään niin hyviä, ettei koskaan voi olla varma, miten tuollaiset ylivoimahyökkäykset päättyvät, Ruohomaa muistutti

Ruohomaa hyökkäsi tällä kertaa ykkösketjussa rinnallaan Pyörälä ja Saarinen (1+1).

– Huippujätkiä kaikki. Ja ihan ihan mukavaa, että on tullut vaihtelua.

Kärpät on nyt Liigan paras ylivoima- (30,43) ja alivoimajoukkue (95.00), mutta tasakentällisin tulosta ei ole syntynyt.

– Ai niinkö, en ole tiennytkään...kunhan tehdään viisikossa kovasti yhteistyötä, tulosta varmasti alkaa tulla myös tasaviisikoin, Ruohomaa arvioi.

"Ei tämä ollut kaunista jääkiekkoa, mutta yhtä asiaa haluan korostaa. Se mikä hävittiin taidossa ja taktiikassa, korvasimme isolla tunteella ja suurella kärppäsydämellä."

 

Kärppien ylivoimaalit HPK:ta vastaan tekivät Pyörälä ja Saarinen lähes identtisellä tavalla. Ensin Shaun Heshka (0+2) ampui viivasta, Emil Larmi torjui viereensä, ja Pyörälä heittäytyi paikalle. 2–0-maalissa Saariselle teki esityön Antti Kalapudas (0+2). Myös Saariselle täysosuma oli liigakauden ensimmäinen.

Kun Lasse Kukkonen ja Mikko Niemelä joutuivat toisen erän alkuminuuteilla kolmen minuutin välein jäähylle, HPK sai pelistä otteen.

– Ei tämä ollut kaunista jääkiekkoa, mutta yhtä asiaa haluan korostaa. Se mikä hävittiin taidossa ja taktiikassa, korvasimme isolla tunteella ja suurella kärppäsydämellä, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen suitsutti.

– Tällaiset tsemppivoitot varmasti yhdistävät joukkuetta, hän jatkoi.

Kärppien puolustuspäässä luuti parin viikon tauon jälkeen Taneli Ronkainen, joka oli parantunut ”ylävartalovammastaan”. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että norjalaispuolustaja Nicolai Bryhnisveen ei mahtunut HPK-ottelussa seitsemän pakin kokoonpanoon. Bryhnisveenin kanssa tehty sopimus ulottuu syyskuun loppuun eli takaraja on perjantai.

– Istumme perjantain alas ja mietimme, jatkuuko sopimus vai ei. Kysymys on fifty-fifty-tilanteesta, ja lähetämme ratkaisusta kyllä tiedotteen, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho muotoili.

Ottelua seurasi virallisen tiedon mukaan vain 4344 katsojaa, joka on pienin noteeraus moneen vuoteen. Budjetoitu yleisökeskiarvo 5600 ei tällä kaudella tätä menoa toteudu.