Mika Partasen nopea jatkoaikamaali ratkaisi HIFK:lle

Toista kertaa peräkkäin HIFK ja TPS pelasivat Helsingissä jatkoajalle asti, mutta nyt siitä tuli lyhyt. Vain 1.29 oli pelattu, kun Mika Partanen nosti rystyltä HIFK:n jatkoon.

- Yksi urani hienoimmista maaleista. Joe (Finley) sai kiekon siniviivalla ja lähetti sen maalin eteen. Lennusta (Lennart Petrell) kiekko pomppasi minulle. Sain rystynoston, ja olin heti varma siitä, että kiekko menee maaliin. Nyt se on ohi, oli ensimmäinen ajatukseni. Ei Turkuun ihan huvikseen lähde, hän sanoi.

Partanen on pelannut vaikea kauden, kun loukkaantumiset ovat vaivanneet. Nytkin polvi lienee huonossa kunnossa, mutta hän sanoi vain naureskellen kaiken parantuvan koko ajan.

Runkosarja oli vaikea koko joukkueelta, mutta nyt HIFK on neljän parhaan joukossa. Sen myötä huono runkosarja unohtuukin nopeasti.

- TPS pelasi todella hyvin. Tuntui kuin tämänkin ottelun olisin pyörinyt vain omassa päässä. Mutta leveämpi materiaalimme taisi ratkaista lopuksi. Nyt huilitaan vähän aikaa ja sitten keskitytään seuraaviin peleihin, Partanen jatkoi.

Hän on kotoisin Porvoosta, mutta pelasi pitkää jo HIFK:n junioreissa. Kokemusta on myös Kanadan pääjunioriliigasta ja Mestiksen Jukureista. Hän on tunnettu maalintekijä, mutta kausi on ollut todella vaikea. Tämä maali kuittaa kuitenkin paljon.

Avauserässä nähtiin melkoinen ihme: HIFK teki ylivoimamaalin. Se oli pelannut seitsemän pudotuspelien ottelua ilman maalia saaden 23 mahdollisuutta. Sen sijaan se oli päästänyt kaksi alivoimamaalia. HIFK:n ylivoima oli lähinnä naurun aihe. Mutta nyt Elias Karvonen ehti istua vain viisi sekuntia kiinnipitämisestä saamaansa kaksiminuuttista, kun Teemu Eronen onnistui. Hän laukoi suoraan Jarkko Malisen voittamasta aloituksesta kiekon ohi Oskari Setäsen. Kun tapaus oli aika erikoinen, niin aikakin on syytä kertoa. Se oli 8.59.

Muuten avauserä oli tasainen. TPS laukoi enemmän, mutta lähelle maalia pääsi vain Tomi Kallio. HIFK sen sijaan keskittyi kapteenina toimineen Lennart Petrellin johdolla vastustajan kypsyttämiseen kovilla taklauksilla. Se laukoi vähemmän kuin TPS, mutta sen tilanteet olivat aika vaarallisia.

TPS:n ansaittu tasoitus tuli toisen erän lopussa, kun Malisen purku katkaistiin siniviivalla. Patrik Virta pääsi nousemaan hyvään laukauspaikkaan ja tasoitti pelin. Tämän oli hänelle jo viides maali pudotuspeleissä.

Erän alkupuolella Otto Nieminen oli jo ohjannut tolppaan, joten tasoitus oli ansaittu. HIFK:n paras paikka oli Daniel Grillforsilla, mutta hän ei onnistunut Juhamatti Aaltosen hienosta syötöstä.

Hetken HIFK näytti jo olevan voitossa kiinni, kun Kai Kantola teki johtomaalin läheltä maalia TPS:n heikon puolustamisen myötä. Mutta vain hetken, sillä kului ainoastaan 24 sekuntia, kun kiekko oli jo HIFK:n maalissa. Tuntui kuin joukkue olisi hetken hengähtävän, mutta TPS pelasi kotijoukkueen puolustuksen täysin ulos ja Henrik Tallinder vain työnsi kiekon maaliin.

Jo ennen näitä maaleja oli sattunut ikävä tapaus, kun TPS:n Erik Thorell sai Petrellin nostaman kiekon suoraan kasvoihinsa ja joutui jättämän kentän. Hän ei enää palannut peliin.

TPS hallitsi kolmatta erää, mutta ei saanut ratkaisua. Kun lisämaaleja ei enää tullut, niin toisen kerran peräkkäin Helsingin ottelussa jouduttiin jatkoajalle.