Matikainen manasi kahta kohtalokasta virhettä toisessa erässä

Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen kiitteli uusien vahvistusten Ivan Svarnyn ja Brock Trotterin merkittävää panosta joukkueen eteen.

Pelicans-valmentaja Petri Matikainen osui asian ytimeen Oulussa.

– Numerot valehtelevat. Jos menemme pelin taakse, pelasimme hyvän pelin, Matikainen puhalteli 5–1 kärsityn tappion jälkeen.

– Toiseen erään tuli kaksi kiekon menetystä, ja sitten tietenkin Kärpillä (Jussi) Rynnäs oli se viimeinen lukko, Matikainen painotti.

Matikainen sai sivustatukea kollegaltaan Kai Suikkaselta.

– Mekin pelasimme hyvän pelin. Erityisen tyytyväinen olen hankintoihin Ivan Svarnyyn ja Brock Trotteriin, joka toi kaukaloon vauhtia ja jalkoja, Suikkanen painotti.

Loppunumerot repesivät lopulta 5–1:een, kun lahtelaiset hakivat hanakasti kavennusta kuudella viittä vastaan ilman maalivahtia. Jari Sailio (1+1) kävi viemässä kiekon tyhjään maaliin, kun taas Mika Pyörälä (1+1) heilautti Pelicans-verkkoa omalta puolustusalueelta.

Ottelu oli tempoltaan erittäin hyvä. Pitkästä aikaa Oulussa nähtiin kaksi joukkuetta, jotka todella halusivat pelata rohkeasti ja kovaa. 5785-päinen oli näkemäänsä varmasti tyytyväinen.

Kärpät jahtaa ennen kaikkea Ässiä ja seitsemättä sijaa, mutta myös Pelicansin ohittaminen ja kuudes sija ovat haaveena. Tätä taustaa vasten kolmen pisteen voitto Pelicansista oli oululaisille äärimmäisen tärkeä.

Pelicansin ainokaisen 1–1:een teki takatolpalta Antti Tyrväinen Iiikka Kangasniemen oivaltavasta syötöstä.

Kärppien seuraava ottelu on tiistaina Vaasassa, kun taas Pelicans hikoilee kaukalossa pelipaidat päällään seuraavan kerran torstaina TPS:n vieraana.