Marttisen ilkeä taklaus puhutti Oulussa

Kilpajuoksu play off -paikoista käy kiivaana ainakin Kärppien ja Ässien välillä, mutta Oulussa lauantaina suurimman huomion varasti Jyri Marttisen irvokas taklaus, jonka kohteeksi joutui Saku Mäenalanen.

Mäenalanen nousi vasemmasta reunasta ja ehti ampua kiekon kohti Andreas Bernardia, mutta sekunnin tuhannesosaa myöhemmin takavasemmalta paikalle rynnineen Marttisen olkapää (tai kyynärpää) tömähti suoraan kärppähyökkääjän ohimoon. Pelikello näytti aikaa 31.15.

Mäenalanen pysyi tajuissaan, mutta makasi pitkään jäässä, ennen kuin hänet talutettiin silmät tapittaen pukukoppiin.

– Kaikki näkivät, että se oli päähän kohdistunut taklaus. Hän oli sekaisin, ja hänet piti auttaa ylös. Diagnoosi täyttää aivotärähdyksen tunnusmerkit, Kärppien lääkäri Jukka Tikanto kertoi.

Hyvä uutinen on se, että Mäenalasta ei kiidätetty sairaalaan vaan hän pääsi jäähallilta kotiinsa lepäämään.

– Hän oli sen verran tolkuissaan, että hänet saattoi päästä kotiin. Tällaisissa päävammoissa on aina arvoitus, kuinka pitkän toipumisajan se vaatii. Nyt pitää edetä päivä kerrallaan, Tikanto jatkoi.

22-vuotias kärppähyökkääjä on viime aikoinan pelannut vahvasti, kuten koko ketju, jossa ovat myös Antti Kalapudas ja Ville Leskinen.

"On päivänselvää, että Marttiselle tulee vielä lisäsanktiota, mutta kuinka paljon, sen päättää Liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi esikuntineen."

Ottelun jälkeen tavoitettu Marttinen oli tapahtuneesta silmin nähden alla päin.

– Olen tosi pahoillani. Toivottavasti hänelle ei käynyt mitään pahempaa, Marttinen puhalteli.

– Ajattelin, että tulen vain tilanteeseen, enkä taklaa, mutta siinä oli vain sekunnin murto-osa ajatella, ja nyt se meni näin. Tietysti olisin voinut toimia toisin, Marttinen kelasi tilannetta, joka johti 5+20 minuutin jäähyyn ja automaattiseen pelirangaistukseen.

On päivänselvää, että Marttiselle tulee vielä lisäsanktiota, mutta kuinka paljon, sen päättää Liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi esikuntineen.

Marttinen sai ymmärrystä joukkueen päävalmentajalta Jyrki Aholta.

– Ikävä tapaus. Ymmärtääkseni Jyri ei ehtinyt reagoida niin, että loukkaantumiseen johtaneen kontaktin olisi voinut välttää.

Marttinen odotteli aikansa pukukoppikäytävällä Mäenalasta, jota talutettiin Kärppien koppiin.

– Yritin sanoa hänelle, että sorry, Marttinen kertasi.