Mäenalanen kaipaa itseltään lisää äijämäisyyttä

Saku Mäenalanen on tehnyt tällä kaudella 16 ottelussa tehot 5+2=7.

Kerta ei ollut ensimmäinen. Myös viikko sitten SaiPaa vastaan Saku Mäenalanen tinttasi kolmannessa erässä Raksilassa kaksi maalia vastustajan verkkoon.

– Haluan tehdä maaleja, ja tiedän, että pystyn tekemään maaleja. Ehkä se tuntuma on nyt löytymässä, Mäeanalainen sanaili Jukurit-voiton jälkeen.

22-vuotiaan laitahyökkääjän tekemä 2–1-täysosuma syntyi makeaan paikkaan kaksi ja puoli minuuttia ennen 60-minuuttisen täyttymistä.

– Pitkän pyörityksen jälkeen (Mikko) Lehtonen katseli vähän siihen malliin, että sieltä saattaa lähteä syöttö. Hyvä syöttö se olikin, Jukurien maalille ohjaamaan rynninyt Mäenalanen kertasi.

– Kaipaan itseltäni juuri tuollaista äijämäisyyttä. Maalille pitäisi ajaa enemmän ja enemmän.

Mäenalanen on U20 MM-kisojen maailmanmestari ja turnauksen maalitykki vuosimallia 2014. Tämä kausi alkoi harjoitus- ja CHL-otteluissa hyvin, mutta ensimmäisessä liigaottelussa TPS:ää vastaan polvesta napsahti sivuside.

– Kyllä silloin kyrsi, mutta piti yrittää ajatella positiivisesti. Nyt tehty työtä palkitaan. Onnistumiset varmasti ruokkivat itseluottamusta.

Myös Mäenalasen tekemä 1–1-tasoitusmaali oli hänelle tyypillinen. Hän siirsi ruuhkan takaa läheltä maalia kiekon ketjukaverinsa Ville Leskisen esityöstä sisään.

Voitto maistui Mäenalaselle ja koko joukkueelle.

– Todella hyvä kiri. Tällainen tärkeä kolmen pisteen voitto kasvattaa joukkuetta.

Mäenalanen on tehnyt nyt 16 ottelussa pisteet 5+2=7. Hän on joukkueen kolmanneksi paras maalintekijä Mika Pyörälän (13+14=27) ja Mikko Lehtosen (7+9=16) jälkeen.