Lundqvist torjui Ruotsille MM-kultaa

NHL-supertähti Henrik Lundqvist oli Ruotsille kirjaimellisesti kullan arvoinen. Lundqvist torjui MM-finaalissa Kanadaa vastaan 42 kiekkoa ja pysäytti kaikki yritykset voittomaalikisassa.

Ruotsi voitti maailmanmestaruuden voittomaalikilpailun jälkeen 2–1. Voittolaukauskisassa onnistuivat Nicklas Bäkcström ja Oliver Ekman-Larsson. Kanadan kaikki neljä yritystä pysähtyivät Lundqvistiin.

Varsinaisella peliajalla Ruotsi meni toisen erän lopulla johtoon puolustaja Victor Hedmanin laukauksella, joka painui Calvin Pickardin jalkojen välistä maaliin. Pickardin virkaveli Lundqvist joutui nöyrtymään ensimmäisen ja ainoan kerran päätöserän alussa, kun Kanadan Ryan O'Reilly löi Mitch Marnerin laukauksesta seuranneen paluukiekon verkkoon.

MM-finaali oli hengästyttävän kovatempoinen ja tasainen kamppailu. Ottelu säilyi huippujännittävänä täydet 80 minuuttia, eikä jänne katkennut voittomaalikisassakaan. Rohkeaa ja vauhdikasta kiekkoa pelanneet joukkueet eivät arkailleet edes jatkoerässä, kun peli oli maalista poikki.

Ruotsin edellinen mestaruus on vuoden 2013 kotikisoista. Silloin sinikeltaiset voittivat finaalissa yllättäjä Sveitsin. Huippukiekkoilua eri arvoturnauksissa hallinnut Kanada voitti kaksi edellistä MM-kultaa, mutta putki katkesi Tre Kronorin käsittelyssä.