Lukon kiri jäi hieman vajaaksi

JYP-LUKKO 4-3 

Lukon alkupotkut olivat Jyväskylässä nihkeitä, mutta lopulta tapaninpäivän pisteistä nähtiin Hippoksella taistelu. JYPin hankkima etumatka kuitenkin kesti, ja jyväskyläläiset nousivat sarjataulukossa Lukon ohi 4-3 (4-0, 0-2, 0-1) -voitolla.

Joukkueiden lähtökohdat peliin olivat kovin erilaiset. Lukko oli aloittanut joulutauon heti torstaina HIFK-ottelun jälkeen, kun taas JYP oli harjoitellut vielä maanantaina ja viettänyt taukoa vain pelaajayhdistyksen vaatimat neljä päivää.

Isompi merkitys oli sillä, että Lukko joutui peliin käytännössä suoraan joulupöydästä. Koska pelaajayhdistyksen sääntöjen mukaan joukkue sai kokoontua tapaninpäivän aamuna kello 9, ei Lukon pelaajien ollut pakko edes tulla Raumalle.

Suurin osa joukkueesta toki matkusti Jyväskylään bussilla, joka starttasi Äijänsuolta kello 9.15. 

Joukkueen kokoontuminen oli Jyväskylässä kello 13.30, eikä ennen peliä ollut mahdollista tehdä jäällä muuta kuin alkuverryttely.

Avauerässä JYP määräsikin tahdin täydellisesti. Markus Nenonen teki kaksi maalia, ja Joonas Nättinen ja Valtteri Hotakainen yllättivät Ryan Zapolskin kertaalleen. Mikko Salmio keräsi avauserässä kolme maalisyöttöä.

Molemmat Nenosen maalit syntyivät pienestä kulmasta, ja Lukko vaihtoikin toiseen erään maalille Rasmus Rinteen.

Toisesta erästä eteenpäin otteet kaukalossa tasoittuivat. Toisessa erässä Lukko teki kaksi maalia, kun Janne Niskala ja Filip Riska yllättivät Tuomas Tarkin. 

Ilkka Mikkolan sairausloman aikana Lukon kapteenina toimiva Niskala laukoi kiekon ylivoimalla verkkoon. Riskan osuma syntyi pienestä kulmasta ja sai Tarkin kiroilemaan.

Rinne tuli peliin erinomaisesti ja pysäytti toisessa erässä 17 laukausta.

Kolmannen erän lopulla Lukko kiri jo maalin päähän, kun Rony Ahosen siniviivalaukaus painui verkkoon. Lukko pelasi osuman syntyhetkellä ilman maalivahtia.