Lukolla on niin vaikeaa, että vastustajiakin harmittaa

Harri Tikkanen voi nauttia jääkiekosta. Hänen edustamansa TPS on liigakakkonen, ja vaikka kokeneen puolustajan oma maalisaldo on vielä avaamatta, ei omissakaan ole kolissut.

Hän on pelissään 11 maalia plussan puolella.

Perjantaina Tikkasen TPS haki kolme sarjapistettä 1-4-vierasvoitolla Lukolta, josta puolustaja mustavalkoisiin pari vuotta sitten vaihtui. Tuttuja miehiä monivuotisen työnantajan paidassa pelaa edelleen.

- Lukon puolesta hiukan harmittaakin. Joku legendaarinen valmentaja on joskus sanonut, että kun on vaikeaa, niin on vaikeaa. On se kavereilla tuskaista, Tikkanen päivitteli.

Perjantaina TPS ei suinkaan ollut alusta asti tapahtumien herra. Lukon ykkössentteriksi noussut Peter Tiivola aloitti kannuksiensa ansaitsemisen ja ampui Toni Koiviston passin verkkoon.

TPS:n kuitti tuli kuitenkin jo samassa erässä. Tiivola otti jäähyn, ja Ilkka Pikkarainen tulitti pelin tasoihin.

Maalia ei merkitty ylivoimaosumaksi, sillä se syntyi samalla sekunnilla kuin Tiivolan rangaistus päättyi. Käytännössä hän ei toki pelitapahtumiin ehtinyt vaikuttaa.

Puhdasveriset ylivoimaosumat ähtivät nuoren Patrik Virran ja 40-vuotispäiväänsä viettäneen Tomi Kallion mailoista.

TPS käytti käytännössä kaikki ylivoimamahdollisuutensa hyväkseen.

Illan niputti puolustaja Miro Keskitalon soolomaali, jonka jälkeen runsaslukuinen TPS-kannattajien joukko ulvoi ”kesäloma maaliskuussa”.

Turkulaiset hallitsivat lopulta kaukaloa, mutta vielä paremmin hallin ilmatilaa. Raumam Boikkatte kannattajakatsomossa oli tilaa, koska ydinryhmä loisti poissaolollaan.

- Viisi vastaan viisi -peli oli meiltä hyvää, ja olisimme voineet tehdä kaksi tai kolme maalia enemmän. Vastustaja kuitenkin teki kolme ylivoimamaalia, ja se oli liikaa, Lukon kokenut hyökkääjä Ville Vahalahti tiivisti.