Lukko-vahti huimassa sateessa – 91 laukausta ei tuonut Sportille maaleja

Kaapo Kähkösellä piti kiirettä tiistaina Vaasassa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Rauman Lukko jaksaa taistella vielä pudotuspelipaikasta. Tiistainen 4-0-voitto Sportista nosti raumalaiset jo kolmen pisteen päähän pudotuspeliviivasta.

Sportin mahdollisuudet sen sijaan alkavat olla menetetyt, vaikka joukkue onkin vain pisteen päässä Lukosta. Pienestä takamatkasta huolimatta vaasalaiset eivät ole antaneet viitteitä siitä, että pudotuspelit voisivat kutsua tänä keväänä.

Kaksi viimeistä ottelua maaleitta pelannut Sport piti Lukkoa ajoittain pahasti pinteessä, minkä laukaisumääräkin kertoo: Sport laukoi ottelussa peräti 91 kertaa, ja Lukko-veskari Kaapo Kähkönen sai venyä kiekon tielle 54 kertaa.

– Oli hyvin hommia, Kähkönen kiteytti.

– Pysyy ainakin tuntuma päällä, kun koko pelin ajan on hommia. Se on siinä mielessä helpompaa pelata, mutta toki silloin on myös todennäköisempää, että kiekko pomppii maaliin, kun laukauksia satelee noin paljon. Onneksi tänään ei pomppinut.

Sportilla oli ottelussa lukuisia huippupaikkoja, mutta useimmiten kotijoukkue roiskaisi kiekot kohti Kähköstä maalintekosektorin ulkopuolelta.

– Vaasassa on pieni kaukalo, ja sen takia kiekkoa pelataan paljon laidoista maalia kohti. Ei ehkä tule mitään hirveän hienoja kuvioita.

Kähkösellä ja Lukolla oli luonnollisesti myös pieni määrä tuuria matkassa, kun yksikään Sportin 91 laukauksesta ei uponnut verkon perukoille.

– Aina jos tulee nollapeli, niin puolustuksen ja maalivahdin täytyy tehdä oma työnsä hyvin, mutta sen lisäksi vaaditaan onnea. Ilman tuuria ei nollapeliä tule, mutta se tuuri pitää tietenkin aina ansaita. Jotain teimme tänään oikein, kun ansaitsimme sen, tähtiveskari kertoi.

Vaasalaiset pyrkivät ohittamaan Kähkösen kaikin keinoin, kuten lähettämällä löysiä huitaisuja Lukko-kassarin patjoihin irtokiekon toivossa.

– Se on yksi hyvä tapa yrittää maalia, ja minulle pisti muutama ovela yritys tänään silmään. Se on vaikeaa maalivahdeille, mutta niissä irtokiekoissa oli meidän pakit tänään ensimmäisenä, joten täytyy siitä kiittää heitä. Tuollaisissa tilanteissa ei maalivahti voi oikein tehdä mitään.

Lukon voiton sinetöivät Kähkösen lisäksi Eetu Koivistoinen, Jere Friberg, Ville Vahalahti ja Ilmari Pitkänen, jotka iskivät maalin mieheen.