Lukko tarttui oljenkorteensa - "Se oli nyt tai ei koskaan"

Keväällä 2014 Lukko ja SaiPa kohtasivat Äijänsuolla tiukassa ja monivaiheisessa pronssiottelussa. Nyt nuo ajat ovat vain muisto.

Eletään tammikuuta 2017, ja Lukko ja SaiPa kulkevat jälleen peräkkäin. Lukko on sarjassa viimeinen, SaiPa toiseksi viimeinen.

Joukkueiden ero kapeni perjantaina kolmella pisteellä, sillä Lukko pystyi nappaamaan Äijänsuolla kotivoiton maalein 3-2.

Samalla se piti teoreettisia pudotuspelihaaveitaan hengissä.

- Oikeastaan ei paljon tärkeämpään kohtaan olisi voinut tulla. Se oli nyt tai ei koskaan, Lukon hyökkääjä Sami Lähteenmäki kommentoi.

Hän oli Lukon voittomaalin isä. Osuma syntyi ylivoimalla toisen erän alussa.

Maali oli raumalaisille illan kolmas, ja vain sekunteja aiemmin Jesse Virtanen oli pyssyttänyt raumalaiset kahden maalin etumatkalle.

Asetelman kesti päätöserän alkuun ja illan avausmaalin tehneen Aleksi Saarelan jäähyyn saakka. Ville Koho kuittasi ylivoimalla kavennuksen, ja vielä samalla minuutilla Elmeri Kaksonen toi lappeenrantalaiset maalin päähän.

Kohon maalia rangaistusaitiosta seuranneella Saarelalla oli tiukka näkemys tapahtumista.

- Toinen päätuomari ei ollut ihan tässä pelissä vaan aika kuistilla. Heillekin tulee virheitä, ja me ymmärrämme sen, mutta sen takia SaiPa pääsi mukaan peliin, Saarela arvioi.

Elmeri Kaksonen teki SaiPan toisen maalin ja oli Steven Seigon polvitaklauksen kohde. Kuva: Juha Sinisalo

Jo toisessa erässä SaiPalla oli hyvä etsikkoaikansa, kun Steven Seigo sai ulosajon polvitaklauksesta. Hänen niittinsä kohteena oli myöhemmin SaiPan toisen maalin tehnyt Elmeri Kaksonen, joka ehti pelaamaan vitosen aikana ylivoimaakin.

- Viisi minuuttia oli ehkä oikein, mutta mitään jatkokäsittelyjä ei tässä tarvita, Lukon valmentaja Kari Heikkilä ilmoitti.

Lopussa SaiPa järjesti hurjan mylläkän Lukon maalille, mutta kotijoukkueen pelaajat pystyivät maalivahti Jakub Stepanekin johdolla pitämään kiekon maalin ulkopuolella.

- Nyt löimme itsemme likoon, Heikkilä iloitsi.

Äijänsuon illassa ei näkynyt pelaajia, jotka olisivat vain odottaneet myyntiä toisiin seuroihin. Etenkin tappioputkensa katkaissut Lukko pelasi ryhdikkäästi.

- Joukkue taistelee. Se on eri asia, mitä lukee lehdissä tai mitä joku on puhunut. Me uskomme omaan tekemiseemme emmekä ajattele, kuka mahdollisesti myydään, Heikkilä napautti.