Lukko sai kostoiskunsa

TPS-LUKKO 2-5

"Olimme alussa valmiita pelaamaan" on yksi jääkiekkojargonin kuluneita lausahduksia. Lukon valmentaja Risto Dufva käytti sitä kuvaamaan omiensa suoritusta lauantaina Turussa.

Dufva ei ollut väärässä. Lukko nappasi avauserässä etumatkan, joka riitti katkaisemaan neljän ottelun tappioputken. Lukko kukisti TPS:n 2-5 (0-2, 1-1, 1-2).

- Onnittelut Ristolle kostoiskusta, TPS:n valmentaja Ari-Pekka Selin lohkaisi lehdistötilaisuudessa oman puheenvuoronsa aluksi.

Iskua johtivat Turo Asplund ja Aaron Gagnon, jotka avauserässä saivat kiekon Teemu Lassilan vartioimaan TPS-maaliin. Raumalaiset saapuivat määrätietoisesti vieraskaukaloon.

- Tulos on tietenkin tärkein. Sen tekeminen on ollut meille hankalaa, Dufva sanoi.

- Tässä asetelma oli tietenkin se, että tässä oli eilinen peli pohjalla. Ja eilinen tulos, joka oli meille negatiivinen. Joukkue reagoi oikealla tavalla.

Alle vuorokautta aiemmin itse tulos oli numerollisesti täsmälleen sama. TPS teki perjantaina onnistuneen ryöstöretken kasitietä pitkin pohjoiseen, ja nyt oli Lukon vuoro kuitata.

- Vastustaja oli selvästi ärsytetty. Olimme haluttomia ja jollain tapaa hitaita ensimmäisessä erässä. Toinen erä oli sitten hyvä, Selin arvioi.

Toki toisessa erässäkin Lukko pystyi iskemään maalin. Jesper Piitulainen vei Lukon 0-3-johtoon ylivoimalla. 

Erän lopussa oli TPS:nkin vuoro maalata. Francis Pare hyödynsi kahden miehen ylivoiman.

- Meille pelin tärkein hetki oli ensimmäinen erä. Saimme siinä ratkaisevan eron. Toisessa erässä jouduimme rikkomaan paljon ja saimme jäähyjä, mutta selvisimme, Dufva muisteli.

Kolmannessa erässä Lukosta maalintekoon pystyivät pelaajat, jotka yleensä eivät maaleilla juhli. Sheldon Brookbank kumautti ensin kiekon punaviivalta verkkoon, ja Olli Sipiläinen viimeisteli loppunumerot reilut kaksi minuuttia ennen päätössummeria.

Osumien välissä Elias Karvonen pystyi kaventamaan tilannetta.

- Kolmas erä oli selvempää takaa-ajopeliä. Onnekkaasti saimme helpottavan maalin. Neljäs maali helpotti takaa-ajoaseman kestämistä selvästi, Dufva totesi.

TPS joutui otteluun ilman amerikkalaishyökkääjäänsä Dave Spinaa. Hän oli mukana vielä alkuverryttelyssä.

- Lääkäri ilmoitti sen jälkeen, että Spina ei ole pelikunnossa. Kyse oli jonkinlaisesta niskan tai pään vammasta, Selin paljasti.