Lukko ryösti harvinaisen täyden potin Helsingistä - katso video

HIFK ja Lukko olivat ennen perjantai-iltaa kohdanneet 2010-luvulla Nordenskiöldinkadulla 18 kertaa. Vierasjoukkue oli juhlinut voittoa viisi kertaa ja täyttä pistepottia vain kaksi kertaa.

Tähän taustaan peilaten Lukon perjantainen lukemin 0-4 (0-1, 0-1, 0-2) tullut voitto petopaidoista oli todella kova temppu. Se myös katkaisi kahden nousuvireisen joukkueen kohtaamisessa HIFK:n seitsemän ottelun pisteputken.

Lukko taas on ottanut pisteitä kaikissa kuudessa ottelussa Kari Heikkilän komennossa. Voittoresepti oli jo tuttua Heikkilää: Lukko puolusti keskustaa riskittömästi, tiivisti ja uhrautuvaisesti. Maalipaikat käytettiin tehokkaasti.

- Ei voi moittia. Täytyy sanoa, että hyvin pelattiin. Ollaan tällä tavalla tuossa nyt touhuttu ja se peli kehittyy omalla tavallaan. Totta kai meillä oli onnea ekassa erässä, kiekko pyöri meidän päässä, mutta puolustettiin hyvin ja päästiin tekemään tärkeä avausmaali, Heikkilä kertasi.

Raumalaisten ratkaisevista tehoista vastasi ykköshyökkäysketju, jossa sentteri Aaron Gagnon kirjautti tehopisteet 2+1 sekä laitahyökkääjät Sami Lähteenmäki 1+0 ja Ville Vahalahti 0+2. Kosmeettisen 0-4-maalin iski Janne Niskala.

Hyvin puolustaneen joukkueen takana viimeinen Lukko oli 26 kertaa torjunut Kaapo Kähkönen kauden ensimmäisellä nollapelillään.

- Vastustajalla oli hyvä maalivahti ja se liikkui hyvin, mutta enemmän meidän olisi pitänyt tästä saada, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen totesi.

Törmänen kuvaili ottelua muutamaan kertaan oudoksi.

- Ensimmäinen erä oli hyvä, mutta vastustaja teki ekasta laukauksesta. Toinen erä oli tasainen. Kolmannessa erässä vastustaja teki taas ekasta laukauksesta ja siihen peli käytännössä loppui, hän näki.

HIFK jatkaa tappiosta huolimatta tasaisessa keskikastissa viidennellä sijalla. Lukkokaan ei petrannut sijoituksia sarjataulukossa, mutta nousi kuuden pisteen päähän viimeistä pudotuspelipaikkaa pitävästä Ilveksestä.

Heikkilä näki vaarana, että kolmannen voittonsa putkeen ottanut joukkue alkaa luulla asioiden hoituvan kuin itsestään, vaikka sarjatilanteen luulisi motivoivan.