Lukko palasi asenteella voittokantaan – "Ei ole häpeä olla ihan helvetin tosissaan"

Lukon päävalmentaja Pekka Virta oli keskiviikkona pettynyt mies. Pelicans oli tuolloin löylyttänyt raumalaiset, eikä sinikeltaisten otteissa ollut yhtään Virran kaipaamaan kipinää.

Perjantaina puhelimen toisesta päästä välittyi aivan erilainen sävy, kun Jukurit oli kaatunut Mikkelissä maalein 4–2.
Lukon maalit iskivät Joakim Hillding, Lauri Tukonen, Arttu Ilomäki ja Rony Ahonen.

– Nyt meillä oli sitä latausta, mitä tässä haetaan. Olemme sitä tässä työstäneet, että miten tätä peliä pelataan, jos halutaan joku peli vielä voittaakin. Pelaajat olivat napanneet siitä kopin. Vähän koeteltiinkin, kun tuli kaksi aika helppoa maalia.

Joukkueen riveistä on ollut kahdessa viime pelissä sivussa kokenut laitahyökkääjä Toni Koivisto. Vamman sai myös laituri Janne Keränen.

– Pieniä vammoja, tai no, en voi sanoa onko ne niitä, se on lääkärin tehtävä, Virta totesi.

Virran mukaan hän ja joukkue kävivät Lahden keskiviikkoisen pelin jälkeen kova keskustelu.

– Torstaina oli tietoisesti mukava päivä kaikin puolin, emme puhuneet lätkästä pätkääkään. Sitten tätä perjantaina lähestyttiin miehekkäästi kovalla haasteella.

Yksi miehekäs haaste oli 20 minuuttia kestänyt erikoistilanneharjoitus perjantaiaamulla Jukureiden joukkuetta vastaan, jossa molemmat pelasivat niin ali- kuin ylivoimaa.

– Ei se suorituksena ollut surkea, mutta emme olleet läsnä siinä kuten haluan. Kaikki haalea on mielestäni surkeata. Aina lyödään kaikki peliin. Jos hävitään, niin silti on kaikki pelissä. Ei se ole häpeä olla ihan helvetin tosissaan, kun laittaa kypärän päähänsä, Virta määritteli.

– Nyt voin sanoa, että huilaan pari päivää ihan mielellään. Joukkuekin on sen ansainnut.