Lukko päätti härkäviikkonsa vierasvoittoon Turussa - "Se tässä ihmetyttää, miten vaikea on tasapuolista sarjaohjelmaa tehdä"

Kaapo Kähkönen oli jälleen hyvässä vireessä Lukon maalilla. TPS:n Petrus Palmu sortui voittomaalikisassa omaan näppäryyteensä. Kuva: Jere Grönberg

Oikea ylänurkka oli täydellinen kohde Lukon pelaajille, kun yhden sarjapisteen kohtaloa alettiin ratkoa voittomaalikisassa.

Janne Keränen ja Toni Koivisto laittoivat kiekon rystyltä Oskari Setäsen hanskan puolelle, ja Lukko juhli jo kauden toista voittoa Turun Palloseurasta. Etenkin kovavireisen Keräsen veivi kelpaa malliksi mihin tahansa koosteeseen.

Kuten kauden avauspelissäkin, kasitien derbyn ratkaisemiseen ei riittänyt varsinainen peliaika. Raumalla sinikeltaiset pystyivät ratkaisuun jatkoajalla, ja lauantaina lisäpiste irtosi voittomaalikisan kautta. Raumalaisten voittonumerot olivat 1–2 (0–0, 1–1, 0–0, 0–0, 0–1).

– Kärkitaistelu, tiukka ja tasainen, Lukon päävalmentaja Pekka Virta tiivisti.

Varsinaisella peliajalla maalintekoon pystyivät puolustajat. Ensin Rony Ahonen teki Lukolle johtomaalin, jonka Ilkka Heikkinen kuittasi kahden miehen ylivoimalla.

Lukko-kasvatti Heikkisestä tuli pelaaja, joka pystyi rikkomaan raumalaisten siihen asti täydellisen alivoimasaldon.

Lukolla on takana tiivis pelirupeama, ja joukkue on pelannut yhdeksän päivän aikana viisi ottelua. Päävalmentaja Virta arvosteli joukkueensa tiukkaa ohjelmaa.

– Kova viikko meille, mikä ei tietenkään ole TPS:n vika, mutta selvä etu tämä turkulaisille oli.

Lukko pelasi keskiviikkona vieraspelin Tapparaa vastaan, joutui suoraan seuraavana päivänä kotijäällään Pelicansin kohteeksi ja lähti vielä lauantain kärkipeliin Turkuun.

Saldona oli kolme voittoa ja seitsemän sarjapistettä.

– Se tässä ihmetyttää, miten vaikea on tasapuolista sarjaohjelmaa tehdä. Viime lauantaina miekkailimme Kouvolassa, kun olimme juuri edellisenä päivänä pelanneet kotona. KooKoolla oli viiden päivän huili alla, Virta pudotteli.

– Sanotaan, että ne menevät jossain kohtaa tasan. Toivottavasti menevätkin. Olisi vaan kaikille mielekkäämpää, jos ohjelma olisi tasapuolinen.