Lukko-luotsi Heikkilältä kehut nollan pitäneelle Stepanekille

Kari Heikkilän valmennusjakso Lukossa on alkanut kahden pisteen ottelukeskiarvolla. Neljästä ottelusta koossa on nyt kahdeksan pistettä, joista kolme tuli Tampereella, kun Lukko haki 1–0-vierasvoiton Ilveksestä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Lukko saa kiittää kolmen pisteen Tampereen-tuliaisistaan maalivahtiaan Jakub Stepanekia. Tshekkivahti nollasi Ilveksen torjumalla 36 kertaa ja nousi yhden maalin kamppailun ratkaisuhahmoksi. Lukko voitti Aleksi Saarelan osumalla 0–1 (0–0, 0–1, 0–0) ja kipusi pois sarjataulukon jumbosijalta – tosin vain maalieron turvin, mutta kuitenkin.

Avauserän parhaan tekopaikan Stepanek vesitti torjumalla Ilveksen Jerry D’Amigon laukauksen. D'Amigo sai erinomaisen poikittaissyötön Matias Soinnulta, mutta tilanteeseen terävästi liukunut Stepanek sai patjansa amerikkalaisen vedon eteen.
Toisessa erässä peli pyöri enimmäkseen Stepanekin virkaveljen Hannu Toivosen päädyssä, mutta paikkansa oli isännilläkin.

Pahojen tilanteiden rypäs tuli Lukon maalille vasta 33 peliminuutin jälkeen. Paikkoja oli samassa vaihdossa kolme. Kertaalleen kokeillut Otto Koivula ja kahdesti yrittänyt Brett Bulmer eivät kuitenkaan saaneet kiekkoa sen paremmin taidolla kuin voimallakaan Stepanekin taakse.
Nollan särkyminen oli lähellä pari minuuttia myöhemmin, kun Niko Ahoniemen ranneveto päätyi torjunnasta tolppaan.

– Tämän ottelun ehdottomasti tärkein asia oli se, että saimme kolme pistettä, Stepanek tiivisti.

Sarjataulukko näyttää raumalaisittain paremmalta kuin yli kuukauteen. KooKoo keikkuu Lukon kanssa tasapisteissä, mutta Lukon parempi maaliero (–21 ja –27) nostaa sinikeltaiset syksyn toisen kriisiryhmän edelle.

– Kolmas erä oli meiltä kypsää pelaamista. Aika hyvin pidimme Ilveksen poissa paikoilta, Heikkilä sanoi ja oli iloinen maalivahdin täysosumaillasta.

– Kun pitkän tauon jälkeen pelaa nollapelin, niin kyllähän se on maalivahdille tärkeää, Heikkilä hymyili.