Lukko jäi nollille Ruotsissakin

Juha Vuori joutuu miettimään, miten joukkue saisi parempia tuloksia. Ensin vuosi peräpää, ja kun se on tiivistynyt, maalihanat ovat menneet tukkoon. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman Lukko on pelannut viimeiset kuusi erää jääkiekkoa tekemättä maaliakaan.

Liigan jumobojoukkue hävisi viime lauantaina Turun Palloseuralle lukemin 0–2 ja sama trendi jatkui myös Mestarien liigassa. Ruotsalainen HV-71 oli tiistai-iltana CHL:n pudotuspelien avauskierroksen ensimmäisessä osassa parempi maalein 2–0 (2–0, 0–0, 0–0).

Ottelun alku oli Lukon kannalta painajaismainen, sillä päätöslukemat komeilivat taulussa jo viiden ja puolen minuutin jälkeen. Maalihanat avasi jo avausminuutilla kotijoukkueen jenkkipuolustaja Dylan Reese. Siniviivalta lähtenyt rannelaukaus painui ohi hieman maskissa olleen Lukko-vahti Kaapo Kähkösen.

2–0-maalin sai tililleen Ted Brithen, kun HV oli ensin onnistunut karvaamaan kiekon kulmassa Lukon pakkipareista Janne Niskalalta ja Atte Mäkiseltä.

Toisessa erässä Lukko sai luistimensa liikkeelle ja onnistui jo luomaan painetta ruotsalaisten päätyyn. Kova yritys jäi kuitenkin lähinnä laitojen ryskeeksi, sillä Lukko sai erässä vain kaksi laukausta kohti HV-veskari Linus Söderströmiä. Lähimpänä maalintekoa kävi HV:n toisen maalin alustanut Martin Thörnberg, joka ampui ylivoimalla tolppaan.

Kolmas erä oli Söderströmin illan hikisin. Nollapelin tuoneista 17 torjunnasta kymmenen kirjattiin päätöserään. Kähkönen torjui Lukon maalilla 19 kertaa.

Lukon päävalmentaja Juha Vuoren mielestä vierasjoukkue pelasi hyvin 15 minuuttia ottelusta. Ensimmäisen kymmenen minuutin puolustuspeliin hän ei ollut tyytyväinen.

– Meidän pitäisi pelata tiukemmin puolustuspäässä, blokata laukauksia ja välttää turhien vastahyökkäysten antamista. Toisaalta taas hyökkäyspäässä pitäisi luoda enemmän maalipaikkoja, Vuori totesi MTV:n haastattelussa.

– Pitäisi pelata 60 minuuttia hyvin, hän tiivisti.

Kinnarps Arenan harvalukuista 672 katsojan yleisöä heräteltiin vielä ottelun lopussa tappelunujakalla, johon osallistuivat HV:n kapteeni Chris Abbott ja Lukon nelosketjun häärääjähyökkääjä Ilmari Pitkänen. Hieman enemmän Abbottiin tahtiin edenneestä tanssista tuomittiin suihkukomennus kummallekin. Sen lisäksi Lukko sai siistissä ottelussa kaksi kahden minuutin jäähyä ja HV yhden.

Toinen osaottelu joukkueiden välillä pelataan ensi viikon tiistaina 11. lokakuuta Raumalla. HV-71:n olisi lohkovoittajana kuulunut saada ratkaiseva ottelu kotijäälleen, mutta CHL:n ehdotuksesta ottelu käännettiin toisin päin Jönköpingissä järjestetyn tapahtuman takia.

Otteluparin jatkaja ratkeaa yhteismaalien perusteella. Vierasmaalisääntö ei ole voimassa.