Lukko iski seitsemän osumaa Ässien verkkoon

Heikki Liedes viimeisteli Lukon seitsemännen maalin. Kuva: Esa Urhonen

Lukko-Ässät 7-2 (2-1, 4-0, 1-1)

1. erä: Illan ensimmäisen osuman iski Ässät. Pelikello raksutti neljättä minuuttia, kun porilaisten nuori lupaus Jesperi Kotkaniemi pääsi ampumaan vasemmalta. Kiekko kimmahti Lukko-puolustuksen kautta Kotkaniemelle kulmaan, ja tämä tavoitti toisesta aallosta nousseen Maksim Matushkinin. Ruotsalaispuolustaja ampui kiekon verkkoon heittäytyvän Ville Vahalahden alitse.

Ajassa 11.45 tuomaristo pakotti Ässät vaihtamaan maalivahtia, kun Andreas Bernard yritti järjestää joukkueelleen ylimääräistä aikaa ennen oman pään aloitusta. Henri Kiviaho hyppäsi kylmänä miehenä Bernardin tilalle, ja Lukko rankaisi. Ässät ei saanut tilannetta purettua, ja 16 sekunnin raumalaispyörityksen jälkeen Peter Tiivola uitti tasoitusosuman.

Lukko pääsi erätauolle johdossa, kiitos Toni Koiviston onnistumisen. Lukko sai illan ensimmäisen ylivoimatilaisuutensa, kun Ben Blood komennettiin rangaistusaitioon erän toiseksi viimeisellä minuutilla. Lukon ylivoiman monivuotinen maestro, kultakypärän päähänsä saanut Ville Vahalahti toimitti kiekon maalille, ja Koivisto laittoi Bernardin kertaalleen torjuman kiekon ylänurkkaan.

2. erä: Lukon johto kasvoi kahteen maaliin hieman ennen kamppailun puoliväliä. Eetu Koivistoinen katkaisi porilaispelaajan harhasyötön ja naulasi napakalla rannelaukauksella kiekon verkkoon. Osuma oli Koivistoiselle jo kauden kolmas. Maalit ovat kaiken lisäksi syntyneet kolmessa peräkkäisessä pelissä.

Ja lisää oli tulossa. Jere Seppälä otti kaksiminuuttisen, ja Lukko pääsi toisen kerran pelissä ylivoimalle. Laukaisupaikkaa haettiin Arttu Ilomäelle, jonka ensimmäisessä yrityksessä maila katkesi. Lukon ykkössentteri oli menossa vaihtoon, mutta huoltaja Samu Tätilä toimitti miehelle nopeasti ehjän mailan. Ilomäki palasi peliin ja ehti parahiksi ampumaan Janne Niskalan poikittaissyötön verkkoon.

Osuman jälkeen Ässät vaihtoi jälleen maalivahtia, tällä kertaa omasta tahdostaan.

Patapaidat kestivät Ben Bloodin kaksiminuuttisen, mutta jenkkipakki ei vielä kunnolla ehtinyt tontilleen, kun kiekko jälleen lepäsi Ässien maalissa. Janne Keräsen rystyveivaus kelpaa moneen maalikoosteeseen.

Ässien jäähyputki venyi entisestään, kun Sami Lähteenmäki kopsautti Simo-Pekka Riikolaa mailalla kasvoihin. Riikolan kasvoista valui jäälle verta, ja Lähteenmäen paluu vanhaan kotihalliin päättyi ulosajoon.

Ilman takaiskua Ässät ei tästäkään rangaistuksesta selvinnyt. Peter Tiivola ampui joukkueelleen 6-1-osuman vielä erän loppuun.

3. erä: Kolmannen erän alussa hanskatkin putosivat kaukalossa. Tappelupari oli kaikkea muuta kuin tyypillinen, sillä Ässien 174-senttinen puolustaja Jere Seppälä ja Lukon 182-senttinen sentteri Arttu Ilomäki väänsivät toisiaan vastaan suihkukomennusten arvoisesti.

Ilomäen illan saldo oli Gordie Howe -hattutemppu: maali, syöttö ja tappelu.

Lukko sai rangaistuslaukauksen ajassa 48.59, kun Eetu Koivistoinen näytti luisteluvoimansa ja häntä oli pakko rikkoa läpiajossa. Kiviaho kuitenkin pysäytti Lukko-laiturin yrityksen hanskatorjunnalla.

Porilaisetkin saivat vielä aihetta iloita, kun italialaishyökkääjä Marco Insam ampui kiekon verkkoon. Kova lämäri suoraan Simon Suorannan syöttöön oli komea suoritus.

Loppunumerot 7-2 viimeisteli vahvalla punnerruksellaan Heikki Liedes.

Kommentti: Pekka Virta, Lukko: "Viimeisen erän teemana oli ”tule terveenä pois”."