Leijonat pelaa pronssista – Ruotsi oli liian taitava

 

Yllätykselle ei jäänyt sijaa jääkiekon MM-välierissä. Suomen toiveet finaalipaikasta haihtuivat, kun Ruotsi osoitti Kölnissä paremmuutensa luvuin 4–1 (1–1, 2–0, 1–0).

Ruotsi oli ottelussa selvä etukäteissuosikki, mutta turnauksessa otteitaan parantanut Suomi jäi nyt kauaksi parhaastaan.

Ruotsin taitava ja NHL-pitoinen miehistö oli Leijonille tarpeeksi paha pideltävä ilman toisen erän heikkoja otteitakin. Suomi otti erässä tarpeettomia hyökkäyspään jäähyjä, joiden turvin vastustaja pääsi lopullisesti niskan päälle.

Paljon esillä ollut Jesse Puljujärvi näki koukkimisrangaistuksensa aikana jäähyaitiosta, kun MM-pistepörssin voitosta kamppaileva William Nylander (7+7=14) ampui 3–1. Toiseen erätaukoon oli tuolloin aikaa runsaat viisi minuuttia.

John Klingberg oli jo aiemmin erässä rankaissut Valtteri Filppulaa tämän kampitusjäähyn aikana ampumalla ruuhkan takaa lukemiksi 2–1.

MM-finaalissa Kanadan kohtaava Ruotsi oli ennen välierää tehnyt ylivoimalla vain kolme maalia. Se petrasi erikoistilannetilastojaan sopivasti loppuottelun alla.

Suomi kohtaa sunnuntaina pronssiottelussa Venäjän.

Tre Kronor on pelannut MM-finaalissa viimeksi keväällä 2013. Tuolloin Ruotsi voitti finaalissa yllättäjäjoukkue Sveitsin 5-1.

Finaalissa Ruotsi saa vastaansa kolmatta peräkkäistä MM-kultaa tavoittelevan Kanadan.