Leijonaluotsi Marjamäki: Toivottavasti minut joku huolii

Tulossa toinen olympiakomennus – mutta nyt ilman NHL-apuja. Sotshissa 2014 Suomella oli NHL-tähdistä koostuva miehistö. Tuloksena oli pronssia. Lauri Marjamäki (takana vas.) toimi Erkka Westerlundin apurina yhdessä Hannu Virran kanssa. Ensi talvena Etelä-Koreassa vetovastuu on Marjamäellä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto


Suomen jääkiekkoliitto julkaisi perjantaina aamupäivällä mojovan uutispommin, kun se ilmoitti tiedonannosaan, että päävalmentaja Lauri Marjamäki ei halua käyttää 2+1-vuotisen sopimuksensa optio-osuutta.

– Harkitsin kesän, ynnäsin plussat ja miinukset, ja tein päätöksen, että kaksi vuotta riittää. Ja päätöksiä on joskus tehtävä, Marjamäki summasi perjantaina Oulussa.

Marjamäki ei millään muotoa halunnut raottaa ovea, missä hän valmentaa kevään 2018 jälkeen.

– Toivottavasti jotain jääkiekkotöitä. Olen kuitenkin valmentanut 22 vuotta.

Käsi sydämelle, Lauri Marjamäki; etkö todellakaan tiedä, missä valmennat maajoukkuepestin jälkeen?

– Toivottavasti minut joku huolii.

Ulkomailla vai kotimaassa?

– En sulje mitään vaihtoehtoa pois. Elän hetkessä, enkä todellakaan mieti tulevasta mitään muuta kuin ensi helmikuun olympialaisia ja toukokuun MM-kisoja, hän vakuuttaa.

"Suomessa 2,5 miljoonaa ihmistä katsoo jääkiekkoa ja jokaisella voi olla oma mielipide. Kun olet julkisessa ammatissa, se kasvattaa ja kehittää."

Miten tämä homma nyt etenee? Panetko itse verkot vesille vai onko sinulle agentti?

– En minä niitä asioita hoida. Eiköhän se ole joku toinen, joka niitä hoitaa.

Marjamäki on valmentanut Leijonia vasta vuoden. Kylmä fakta on se, että seurajoukkueissa jälki on on ollut siloista verrattuna A-majoukkueeseen, josta meriittejä ovat World cupin viimeinen sija ja MM-kisojen neljäs.

Hän korostaa, että kova julkinen kritiikki ei vaikuttanut hänen päätökseensä.

– En ajatellut kritiikkiä pätkääkään, vaan ajattelin, että Suomessa 2,5 miljoonaa ihmistä katsoo jääkiekkoa ja jokaisella voi olla oma mielipide. Kun olet julkisessa ammatissa, se kasvattaa ja kehittää.

– Ajattelen niin, että pesti maajoukkueessa on ikään kuin lisämauste, joka kehittää minua valmentajana. Tämä on hieno henkinen kokemus.