Laukauksia 21, torjuntoja yksi!

SaiPa haki hieman yllättäen pisteet Lahdesta, kun Pelicans kaatui lukemin 3-2. Kyseessä oli lappeenrantalaisille vasta kauden kuudes täysi pistepotti vieraskaukalosta. Keltamustien sankareita olivat pisteet 2+1 saalistanut Matti Järvinen sekä läpi ottelun erinomaisia torjuntoja esittänyt Frans Tuohimaa.

SaiPan puolustuksen taitosumma ei suureksi kohoa, mutta joukkue osoitti, ettei se ole menettänyt taistelutahtoaan epätoivoisesta sarjatilanteesta huolimatta.

Ei kai jääkiekkoliigan jumbo joudu sittenkin pelaamaan liigakarsintaa? Kellariosaston pohjimmaiset SaiPa ja Lukko esittelivät lauantaina sellaiset taisteluvoitot, ettei voinut kuin hämmästellä.

SaiPan jo viidesti tällä kaudella voittanut Pelicans oikaisi selkäänsä pelin alussa liikaa ja latasi tietämättään SaiPaan hurjan taisteluasenteen.

Curtis Hamiltonin jo avausvaihdossa iskemän ja illan tehomiehen Matti Järvisen (2+1) erän lopulla ujuttaman maalin ansiosta SaiPa haistoi potentiaalisen vierasvoiton.

- Ensimmäinen erä oli meiltä huippuhyvä. Kahden maalin johtoasema siivitti joukkueen taistelemaan ja puolustamaan viimeiseen asti, korosti SaiPa-luotsi Ari Santanen.

Pelicansin valmennus sekoitti ketjuja jo toiseen erään, kun jälleen puolustaja aloittanut Henri Heino otti komentoonsa laiturit Antti Tyrväisen ja Taavi Vartiaisen. Lahtelaiset pelasivat pitkään viiden pakin voimin, mutta 52. minuutilla nähdyn SaiPan voittomaalin 3-1 jälkeen jopa ylivoimapakki Juha Leimu sai komennuksen vakiovaihtoihin ja maskimieheksi pyörityksiin SaiPan maalille.

Leimu iski irtokiekosta (2-3) kauden seitsemännen maalinsa, mutta SaiPa taisteli isäntien kirin tuloksettomaksi.

- Vähän loppuun jäi puristuksemme. SaiPa taisteli hyvin, Leimu kuvaili.

Pelicans pommitti päätöserän laukaisutilastoon lukemat 21-5. SaiPan pelaajat heittäytyivät kuitenkin eteen, jolloin maalivahdille asti kantoi koko erässä käsittämättömästi vain yksi kiekko!

Pelicans pyöritti viimeiset runsaat kaksi minuuttia yhtäjaksoista pakkopeliä SaiPan päädyssä kuudella viittä vastaan. Vaikka SaiPa ei saanut aikaiseksi yhtään purkukiekkoa keskialueelle, ei yksikään Pelicansin laukauksista mennyt maalia kohti!

SaiPan puolustuksen taitosumma ei suureksi kohoa, mutta joukkue osoitti, ettei se ole menettänyt taistelutahtoaan epätoivoisesta sarjatilanteesta huolimatta.

- Ottelusta tuli juuri niin vaikea kuin valmennuksessa otaksuimme. Meillä tuntuu olevan kahden kerroksen väkeä. Osa pelaajistamme ei pysty latautumaan tämän hetken vaatimustasoon, kuvaili Pelicansin valmentaja Petri Matikainen.