Lahdessa punainen lippalakkitemppu

Pelicans-SaiPa 7-2

1. erä: SaiPa tuntui purjehtivan vastatuulessa koko ajan, vaikka Miska Siikosen erän loppupuolen näyttävä ylivoiman ylänurkkalaukaus jäi erän ainoaksi maaliksi.

Pelicans juhlii Antti Tyrväisen (kesk.) toisen erän ylivoimaalia johtolukemiin 3-0. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

2. erä: Mikko Kousan ja Antti Tyrväisen ylivoimamaalit veivät isännät kolmen maalin johtoon tilanteessa, jossa Pelicansin pakkopelin teho oli 75 prosenttia. SaiPa hiippaili kuin huomaamatta peliin mukaan, mutta vain vajaaksi kolmeksi minuutiksi. Vieraiden paluumuuttaja Anssi Löfmanin ja viivasta pommittaneen Kalle Maalahden osumat kavensivat eron yhteen maaliin ja pakottivat Pelicansin aikalisänsä käyttöön. Siikonen iski Pelicansin illan ainoalla oikealla tasakentällismaalilla lukemiksi 4-2 survoessaan paluukiekon verkkoon.

3. erä: Kaksi SaiPan jäähyä ja kaksi Pelicansin ylivoimamaalia lisää erän ensimmäisiin neljään minuuttiin, ja sen jälkeenhän jännitettävää oli enää tulosvetäjillä. Siikonen napautti täydellisen toisinnon avauserän ylivoimaosumastaan saaden hattutempun kokoon. Siikosen pelin kolmannen maalin huomasi ainakin yksi katsoja, mutta yhtä punaista lippilakkia enempää kaukaloon ei lentänyt. Ai niin, päivän kiintiöjäähyn, päähän kohdistuneen taklauksen esitteli Pelicansin Taavi Vartiaiseen kyynärpäällä osunut SaiPan Markus Kojo.

Ratkaisu: SaiPalla oli kolmannen erän alkuminuutteihin mennessä koossa kuusi kaksiminuuttista, joista kaksi väärästä vaihdosta ja kolme hyökkäyspäädyssä otettuna! Ne ratkaisivat, kun Pelicans latoi ylivoimaosumia liki jokaisesta pakkopelimahdollisuudestaan. Tulostahan ei tarvitse ihmetellä, jos Pelicansin Antti Tyrväisen ja Taavi Vartiaisenkin tilastomerkinnät ovat tehtyjä maaleja.

OHO: Pelsu sai vahvaa kannustusta, kun yhdessä toisen erässä hyökkäyksessä kaiuttimista kajahti: ”Lauo, lauo, lauo!”. Pelicansin vieraspelit selostava ja kotipelit kuuluttava Ilkka Varmavuo oli unohtanut toimitsijapöydällä mikrofonin auki.