Kuusi voittoa 16:sta yrityksestä

Kai Suikkanen ja Kärpät pääsevät 13 päivää kestävälle maaottelutauolle. Edessä ei arvatenkaan ole lepoa vaan työtä ja harjoittelua.

Huippu-urheilun ikivanhoihin lainalaisuuksiin kuuluu se, että on keskimäärin mukavampaa voittaa kuin hävitä.

Kärpillä niitä mukavia hetkiä on ollut tällä kaudella vasta kuusi kertaa. Yrityksiä on ollut 16.

Lauantaina JYPiä vastaan Kärpät pelasi ensimmäisessä erässä ajoittain lupaavasti, koko toisen erän ja kolmannen erän ensimmäiset 15 minuuttia surkeasti, mutta kaivoi taas taistelutahdon loppuviitoselle.

– Tällaisella esityksellä sietääkin hävetä, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen sanaili ottelun jälkeen.

– Tiistaina ja torstaina oltiin reissun päällä, ja annettiin kahdessa pelissä kaikkemme, mitä löytyi. Toisesta otimme kaksi pinnaa ja toisesta yhden, mutta tähän kolmanteen otteluun ei enää riittänyt jänne jaksamaan, hän jatkoi.

Kolmannessa erässä Kärpät otti kolme turhaa jäähyä (2xMiska Humaloja, 1xMikko Lehtonen).

– Eiväthän jäähyt takaa-ajoa ainakaan edesauta, Suikkanen tokaisi.

Hatunnoston Kärpät ansaitsee kuitenkin siitä, että joukkue onnistui jo kolmannessa ottelussa peräkkäinen tekemään lopussa maalin ilman maalivahtia. Lauantaina Veini Vehviläisen selän taakse kiekon sai Niklas Hagman.

– Mutta siis JYP oli tänään parempi. Ei se sen kummallisempaa ole, lyhytsanainen Suikkanen päätti.

60 ottelun runkosarjasta on nyt pelattu 16 kierrosta. Jo tässä vaiheessa on selvää, että Kärpät joutuu käymään valtavan pystypainin, että voi selviytyä pudotuspeleihin. Tässä vaiheessa ottelukohtainen pistekeskiarvo on erittäin vaatimaton 1,25 ja sijoitus 12:s.

Lauantaina alkoi 11 päivän mittainen syystauko, jonka aikana A-maajoukkue pitää huippukiekkoilun tarjonnasta huolta. Kärpille ottelutaukoa tulee peräti 13 vuorokautta.

Kärpät voi keskittyä harjoitteluun ja pelisysteemin hiomiseen. Leijoniin Kärpät joutuu lainaamaan Mika Pyörälän ja Lasse Kukkosen.

Tauon jälkeen myös sairastuvalta on tulossa lisää voimia.