Kultakypärä kävi ryöstöretkellä

Jani Tuppurainen syötti Kärppiä vastaan ottelun voittomaalin, jonka tykitti ketjukaveri Antti Suomela.

Jani Tuppurainen on kohtelias mies. Vaikka yli 5600 katsojaa näki omin silmin, kuinka Kärpät oli suurimman osan ottelusta aneeminen, laiska ja – huono, JYP-hyökkääjä valitsi sanansa mahdollisimman kauniisti.

– En tiedä, oliko se Kärppien huonoutta, sillä me olimme hyviä. Ehkä Kärppien rankka viikko näkyi, kun taas meille ottelu oli tälle viikolle vasta toinen, Tuppurainen kommentoi.

Muhoksen Jääklubin kasvatti ylsi entisessä kotihallissaan tehoihin 1+1=2, kun JYP teki Ouluun onnistuneen ryöstöretken maalein 3–1. Maalinsa Tuppurainen teki tyhjiin, kun Kärpät haki lopussa tasoitusta 2–2:een.

Tuppuraisella on oma fanittajaryhmä, joka on takuuvarmasti paikalla, kun hän käy Raksilassa.

– Heitä on paikalla aina sellainen kymmenkunta. Perjantaina he kävivät myös Jyväskylässä.

Tuppurainen kuuluu 1980-syntyneiden ikäluokkaan, eikä ollut mikään juniorilahjakkuus. Tie pääsarjaan oli tavallista mutkikkaampi, sillä hän pelasi vielä 22-vuotiaana Suomi-sarjaa Kiekko-Oulussa.

– Kun minun ikäpolvesta Kukkosen Lasse (1981 synt.) pelasi täällä vuosituhannen alussa SM-liigaa, minä myin Kiekko-Oulun kojussa käytävillä katsojille makkaraa, Tupparainen joskus taannoin kertoi.

Hän lähti kehittämään itseään Mestis-joukkue Hokkiin, ja pääsi lainapelaajana pelaamaan kahdeksan ottelun ajaksi Kärppiin kaudella 2002–2003. Hokissa ura lähti kuin lähtikin komeaan nousuun.

Kajaanista Tuppurainen bongattiin KalPaan ja sieltä myöhemmin JYPiin. Hän onkin jo kymmenen vuoden ajan kuulunut Liigan kulttipelaajiin.

Nykyistä sopimusta JYPin kanssa on jäljellä aina kevääseen 2019 saakka.

– Olemme viihtyneet Jyväskylässä hyvin. Mihin asetumme uran jälkeen asumaan, ei voi tietää, 36-vuotias Tuppurainen pyöritteli.