Kukkonen sai kiekon kasvoihin, mutta palasi kaukaloon

Kärppien kapteenin Lasse Kukkosen johtajaominaisuudet ja suunnannäyttämisen voima nousivat torstai-iltana jo lähes epäinhimilliselle tasolle.

Kukkonen sai nimittäin kolmannessa erässä kiekon suoraan kasvoihinsa, kieri hetkisen aikaa jäässä tuskissaan, mutta käveli pian pukukoppiin perässään joukkueen lääkäri Jukka Tikanto.

Mutta muutaman minuutin kuluttua Kukkonen raatoi ”häkki” päässä jälleen kaukalossa, vaikka televisiokuvan perusteella miehen poskiluu näytti varsin karulta.

– Lasse on taistelija. Vaikka tankki ajaisi hänen päälleen, hän nousee sieltä ja tulee aina takaisin, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen julisti.

Poskivamma saattaa tietää Kukkoselle sairaslomaa.

– Lääkäri tutkii parhaillaan Lassea. Muuta ei tässä vaiheessa voi sanoa, Suikkanen kertoi noin puoli tuntia ottelun jälkeen.

Kukkosen kasvot ovat kokeneet ennenkin kovia. Kaudella 2008–2009 Pohjois-Amerikassa hän sai niin ikään kiekon rajusti kasvoihin. Tuolloin leuan luita jouduttiin parsimaan kasaan pieniä tukilevyjä käyttäen.

"Lähdemme jo huomenna (perjantaina) lennolla Helsinkiin, mutta jo aikaisin aamulla, koska meidän iltapäivän lentomme on peruttu."

Mika Pyörälä tasoitti ottelun 2–2:een vain 13 sekuntia ennen 60-minuuttisen päättymistä. Tuo ansaittu piste voi nousta vielä arvoon arvaamattomaan, sillä se varmisti, että Kärpillä on vielä langanohut mahdollisuus nousta kuudenneksi ohi Pelicansin ja Ässien.

Tuo ihme vaatisi sekä Ässiltä että Pelicansilta häviämistä kauden kahdessa viimeisessä runkosarjan ottelussa, ja Kärpiltä taas kolmen pisteen vierasvoittoa Lahdesta lauantaina.

– Lähdemme huomenna (perjantaina) lennolla Helsinkiin, mutta jo aikaisin aamulla, koska meidän iltapäivän lentomme on peruttu, Suikkanen puhisi.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Mikael Ruohomaan piti olla jo tässä ottelussa mukana, mutta pieni takapakki viimeisessä jääharjoituksessa siirsi paluun tulevaisuuteen.

–Takapakki oli niin pieni, että on mahdollista, että hän pelaa Lahdessa lauantaina Suikkanen mietti.

"Kallion napakka rannelaukaus kilahti yläputken kautta sisään, eikä Jussi Rynnäs voinut täysosumalle mitään. Muita onnistujia rankkarikisassa ei ollut."

Itse TPS-ottelusta Suikkanen harmitteli sitä, että Kärppien piti ratkaista se erikoistilanteista, mutta ratkaisut tekikin TPS: alivoimalla ja ylivoimalla. 3–2-voittomaalin rankkareista iski vanha sotaratsu Tomi Kallio.

– Kaiken kaikkiaan helkkarin tasainen ottelu, Suikkanen siunaili.

– Kun (Tomi) Kallion tasoinen kaveri lähtee ampumaan rankkaria, suurella prosentilla onnistuu.

TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin ilahtui Kallion onnistumisesta.

– Jos jollekin suo onnistumisen rankkarikisassa, niin juuri Tompalle. Hän on johtanut joukkoja esimerkillisellä tavalla, Selin suitsutti.

Kallion napakka rannelaukaus kilahti yläputken kautta sisään, eikä Jussi Rynnäs voinut täysosumalle mitään. Muita onnistujia rankkarikisassa ei ollut.

"Kärpille ottelu oli runkosarjan viimeinen kotiottelu. Yleisokeskiarvoksi tulee 5152, joka on paljon vähemmän kuin budjetoitu yleisömäärä 5800."

Kärpät teki TPS-vahti Oskari Setäsestä sankarin. Tämä torjui kerrassaan 40 kertaa.

– Pelasimme erittäin kovakuntoista joukkuetta vastaan. Meillä oli vaikeita hetkiä, mutta sitkeys palkittiin, ja Setänen oli erittäin hyvä, Selin muistutti.

Kärppien avausmaalin 1–1:een teki kuukauden sairasloman jälkeen paluun kaukaloihin tehnyt Saku Mäenalanen. Hänen rannevetonsa B-pisteen kaarelta upposi Setäsen patjojen alta sisään.

Kärpille ottelu oli runkosarjan viimeinen kotiottelu. Yleisokeskiarvoksi tulee 5152, joka on paljon vähemmän kuin budjetoitu yleisömäärä 5800.

Budjetoituun verrattaessa Raksilaan jäi yhteenlaskettuna vajaan 20 000 katsojan vaje, mikä euroissa mitattuna tarkoittaa kymmeniä tuhansia.