Kouvolassa haamuja molemmissa miehistöissä

KooKoon ja Tapparan kohtaaminen oli harvinaislaatuista jääkiekkoliigan viihdettä. Peli ratkesi kuin ennen vanhaan 1980-luvulla jo kahdessa erässä. Seurojen kymmenen tuoreimman liigakohtaamisen joukkoonhan mahtuu muistona yhä esimerkiksi Tapparan kotivoitto 7-2 tammikuulta 1990.

Sama viiden maalin ero oli kertaalleen viime kaudella Tampereella (6-1), ja nyt siis vielä uudelleen KooKoon tappion 0-5 myötä.

"Totta kai haluamme, että Heikkilä pelaa ja saa pidettyä pelituntuman yllä."

Kouvolan Sumulaaksossa oranssi oli perjantaina valttia. Hämmästyttävän moni kymenlaaksolainen oli kaivanut vaatekomeron perältä vanhan Tappara-takin, Kirvesrinta-collegen tai jopa retrohenkisen pelipaidan.

KooKoon ja Tapparan välillähän oli yhteys jo vuosikymmeniä sitten, kun KooKoon tunnetuin kasvatti Timo Susi lähti menestyksen perään Mansen maisemiin.

Moni saattoi pitää vitsinä sitä, että Tappara olisi kutsunut riveihinsä perjantai-illan ajaksi KooKoossa vielä puolitoista viikkoa jatkavan Miika Heikkilän, 24. Ottelun jälkeen Tappara-luotsi Jussi Tapolalla oli kuitenkin kysyttävää KooKoo-komentaja Tuomas Tuokkolalta. Heikkilä nimittäin katseli koko ottelun KooKoon ylimääräisenä hyökkääjänä pelaamatta siis sekuntiakaan.

- Totta kai haluamme, että Heikkilä pelaa ja saa pidettyä pelituntuman yllä, Tapola korosti.

- Lupasin, että Miika pelaa lauantaina Hämeenlinnassa. Sen päätin jo pelin aikana, Tuokkola vastasi.

Tapparan haamu oli Veli-Matti Savinainen, joka oli merkitty kokoonpanossa keskushyökkääjäksi. Todellisuudessa Savinainen pelasi pääasiassa entiseen tapaan laidalla, vaikka kävikin ottamassa kolme aloitusta.

Savinaiselle oli kova paikka, että näennäisesti hänen laitahyökkääjänsä Sebastian Repo (1+2) ja Henrik Haapala (1+1) olivat jäällä neljän maalin aikana, pisteettä jäänyt Savinainen ei yhdenkään. Samalla Haapala vetäisi pistepörssin keulilla Savinaiseen kolmen pisteen eron.