KooKoolle helpotusta ylivoimamaaleilla

Tapparan (30) jälkeen jääkiekkoliigan toiseksi ahkerimmin ovat ylivoimalla osuneet 23 maalin JYP ja Tappara.

Kun alimmankin pudotuspeliviivan takana päivystävä JYP on tehnyt kokonaisuudessaan 64 maalia, ei siis ole epäselvää, missä mättää. KalPa (80) ja Tappara (90) osuvat myös tasakentällisin.

- Pelaamisemme ei ole jäänyt todellakaan ylivoimastamme kiinni, kuittasi JYP-luotsi Marko Virtanen perjantaina Kouvolassa tuoreimman takaiskun jälkeen.

Pahin painajainen Kouvolan perjantai oli maalivahdeille. Kaikki illan neljä torjujaa oli nähty tositoimissa jo hieman pelin puolivälin jälkeen.

 

Jumbo-KooKoo löylytti neljännen peräkkäistappion kärsinyttä JYPiä maalein 5-2. Viidellä viittä vastaan pelattaessa kouvolalaiset olivat parempia 3-0 tai oikeastaan 2-0. Ylivoimamaalit menivät virallisesti 2-2, käytännössä KooKoolle 3-2.

KooKoon vauhditti voittoon maajoukkuekutsustaan kolmen (1+2) tehopisteen vireeseen virittynyt puolustaja Mikko Lehtonen, jonka kauden tehopisteet 5+13 ovat jo samaa tasoa KooKoon pörssiykkösen Juha-Pekka Haatajan (8+10) kanssa.

- Olen helpottunut tällaisen hyvän voiton jälkeen joukkueen puolesta. Pelasimme hyviä otteluita sarjan kärkiseurojakin vastaan, mutta niitä emme voittaneet, kuvaili KooKoon komentaja Tuomas Tuokkola.

Pahin painajainen Kouvolan perjantai oli maalivahdeille. Kaikki illan neljä torjujaa oli nähty tositoimissa jo hieman pelin puolivälin jälkeen. KooKoosta peli jäi kesken Samu Perhoselta, JYPissä Veini Vehviläiseltä.