KooKoo teurasti SaiPan juniorit

Joskus tasaisempikin peli saattaa päättyä kuuden maalin erolla, mutta torstaina Kisapuistossa ei ollut tasaisuudesta tietoakaan. SaiPa ja KooKoo ratkaisivat kaakonkulman mestaruuden ottelussa, jonka oikeampi nimi oli jumbofinaali.

SaiPa oli nostanut kädet pystyyn jo valmiiksi. Tosin peli olisi saattanut pysyä maltillisissa lukemissa, ellei KooKoon ykkösylivoima olisi rankaissut toisessa erässä jokaisesta kolmesta saamastaan pakkopelimahdollisuudesta. Toni Hyvärinen (2+0) ja Oscar Eklund (1+2) nakuttivat ylivoimamaalit, kun kakkosylivoimaa ei edes päästetty jäälle. KooKoon paras miehitys tarvitsi kolmeen ylivoimamaaliin aikaa yhteensä 2.35.

SaiPa hävisi laukaustilaston murskaavasti 16-83. Kymmenen kertaa torjuneelle KooKoo-vahti Leland Irvingille riitti siis kiekon pysäyttäminen keskimäärin kuuden minuutin välein.

- Tämä peli piti vain pelata pois, mutta olen tyytyväinen joukkueeni keskittymiseen. Kaakonkulman herruus on hieno asia. Se muistetaan ensi kaudella, kommentoi KooKoon valmentajana jatkava Tuomas Tuokkola.

Kaksi kiekkoa haettiin talteen palkintokaappiin tai johonkin vastaavaan. Ensimmäisen liigamaalinsa tekivät KooKoon valkealalaiskasvatti Sami Tamminen, 19, ja toisen polven SaiPan edustusjoukkuepelaaja Henry Karjalainen, 21.

- Hyvää oli, että (Frans) Tuohimaa jaksaa taistella maalillamme ja Henry Karjalainen sai maalitilinsä Liigassa auki, kiitos, kuittasi SaiPa-luotsi Ari Santanen.

Illan huumoripläyksen vähemmän kuin puolityhjässä Kisapuistossa veti kuuluttaja Juuso Almgren, joka ei kehdannut ilmoittaa tilastoihin menevää katsojamäärää tavanomaisesti. Kuulostus kaikui: ”Lippuja tähän otteluun on myyty 2895”.