KooKoo pilasi Kapasen paluun

Kuudentoista vuoden kierros päättyi perjantai-iltana Forssassa, kun Hämeenlinnaan palannut Niko Kapanen puki HPK:n pelipaidan päällensä pitkästä aikaa.

Kamppailu ei ollut todellakaan mitään riemukulkua. KooKoo pilasi Kapasen ensi-illan tylysti jo toisessa erässä.

KooKoo paukutti reilussa seitsemässä minuutissa peräti neljä osumaa ja otti huippujakson ansiosta 4–1 (0–0, 4–0, 0–1) -voiton.

Mutta kuinka ollakaan – Kapanen sai heti nimensä tilastoon. Polvileikkauksesta toipunut veteraanisentteri oli pohjustamassa HPK:n ainoata osumaa päätöserässä. Sen viimeisteli Sakari Manninen.

– Muistetaan nyt, että Kapasen edellisestä pelistä oli reilut puoli vuotta. Tässä tilanteessa maltti on valttia. Siihen nähden hän pelasi hyvän ottelun. Vähän virheitä ja tietokone pelasi, HPK:n valmentaja Antti Pennanen kehui.

Kapasesta huolimatta liigakenraali toi pahan selkäsaunan.

– Saimme hyvän oppitunnin tähän saumaan. Kaikki huomasivat taas kerran, mitä voittaminen vaatii. Olimme maalinedustoilla todella pehmeitä. Myös hyökkäyspeli tökki pahasti etenkin toisessa erässä. Emme päässeet ylöspäin yhtään, Pennanen manasi.

HPK:n selkäranka katkesi toisen erän KooKoo-myllytyksessä. Rumputuli toi neljä pikaosumaa. Josh Green onnistui kaksi kertaa, Toni Hyvärinen ja Anrei Hakulinen iskivät maalin mieheen.

Sen jälkeen Pennanen kutsui kanadalaisvahti Nathan Lawsonin vaihtoaitioon. Tilalle tullut Emil Larmi piti maalin puhtaana.

– Kaikki osumat ronkittiin maalinedustalta. Siinä mielessä Lawsonia on turha syyttää, mutta ei hän pystynyt auttamaankaan joukkuetta. Tein veskarin vaihdon kuitenkin ensisijaisesti porukan herättämiseksi, Pennanen korosti.

HPK aloittaa liigataipaleensa ensi viikon lauantaina kotiottelulla Kärppiä vastaan.