Kokeneet pelaajat ottivat ohjat erätauolla - Ässät jälleen Satakunnan ykkönen

Ässien valmentaja Jyrki Aho poikkesi tavoistaan eikä mennyt erätauolla koppiin pitämään palopuheita. Hän jäi kopin oven taakse kuuntelemaan, mitä sisällä tapahtui.

- Kuuntelin, miten vanhemmat pelaajat hoitelivat hommaa kopin puolella. Ei sinne tarvinnut mennä, siellä oli oikeat puheet ja oikeat jutut käynnissä, Aho luonnehti.

Ratkaisu ei ainakaan kaatanut Ässien pakkaa, sillä porilaiset katkaisivat Lukon lennon Kari Heikkilän valmennuksessa. Kuudesta aiemmasta pelistä Heikkilä oli saanut pisteitä mukaansa, mutta nyt Ässät otti puhtaan voiton maalein 3-1.

Heikkilä näki, että Lukko oli vuodattanut ison osan energiastaan jo ennen peliä. Raumalaiset olivat pelanneet perjantaina vierasottelun Helsingissä ja matkustaneet yöllä kotiin.

- Eilinen Helsingin-reissu verotti meitä, ei siitä pääse mihinkään. Tällaiseen peliin pitäisi päästä valmistautumaan eri tavalla, hän totesi.

Pelin kulku lähti raumalaisten vinkkelistä valumaan väärään suuntaan heti alusta saakka. Janne Niskala otti jäähyn ensimmäisellä minuutilla, mutta sen aikana paras maalintekopaikka aukeni läpiajoon karanneelle Aleksi Saarelalle.

Saarela ei saanut kiekkoa ohi Andreas Bernardin, mutta muutamaa minuuttia myöhemmin Lukon nelosketju sen sinne survoi.

Tilanne tarkistettiin videolta, ja maali hylättiin. Kuuluttaja kertoi, että osuma tehtiin potkaisemalla. Pelaajilla oli tosin erilainen käsitys tuomiosta.

- En tehnyt itse, enkä nähnyt oliko kiekko ”Andyn” alla. Se kai se perustelu oli, että kiekko oli maalivahdin hallussa. En kuitenkaan osaa ottaa kantaa, oliko se oikein tuomittu, Saarela luonnehti.

Ässät sai kolmesti kiekon ohi Jakub Stepanekin. Kuva: Juha Sinisalo

Lukon tsekkivahti Jakub Stepanek otti avauserässä monta hyvää koppia, mutta yhden kiekon hän verkostaan joutui kaivamaan. Osuman viimeisteli Jarno Kärki, joka kaivoi pelivälineen itselleen Saarelalta.

Koko pelissä Stepanek joutui venymään peräti 48 kertaa torjuntaan.

- Peli ei oikein lähtenyt siihen suuntaan kuin oli kaavailtu. Ässät oli hyvällä jalalla liikenteessä, liikkui hyvin, Heikkilä summasi.

Toisessa erässä oli Lukolla todellinen mahdollisuus kääntää pelin kulkua, kun se sai pelata reilun minuutin viidellä kolmea vastaan.

Ässät kuitenkin kesti.

- Se oli iso tappo, Ässien kapteeni Matti Kuparinen myönsi.

Pian jäähyn jälkeen ex-Lukko Charles Bertrand taisteli itsensä oikealta laidalta maalipaikkaan ja kumautti kiekon ohi Jakub Stepanekin, joka oli saanut jälleen torjuntavuoron Lukon maalilla. 

Erän lopulla Ässät pääsi ylivoimalle, kun Ville Vahalahti otti turhautumista viestineen hyökkäyspään estämisjäähyn.

Ässäkapteeni Kuparinen kuittasi ja ampui porilaiset kahden maalin johtoon.

- Ennen kaikkea lämmittää, miten joukkueessa osattiin tänään tukea pelaajia vaihtopenkiltä. Pystyttiin elämään vaikeita hetkiä ja jatkamaan elämää niiden vaikeiden hetkien jälkeen, Aho kuvaili.

Päätöserän Ässät pelasi järkevästi, eikä Lukko päässyt missään kohtaa uhkaamaan porilaisten kolmatta voittoa tämän syksyn paikallispeleissä.

- Se oli hyvää, että taistelimme loppuun asti. Emme heivanneet missään kohtaan, vaikka peli ei käynytkään kuten piti, Heikkilä mietti.