Kilpeläinen torjui KalPan finaaliin

SM-liigan nollapelitilaston kaikkien aikojen ykkösmies Eero Kilpeläinen pääsee ensi kertaa urallaan pelaamaan Suomen mestaruudesta. Kuva: Europhoto

Kuopion KalPa pelaa seurahistoriansa toisen kerran Kanada-maljasta. KalPa kaatoi välierien seitsemännessä ottelussa JYPin 5–1 (2–1, 1–0, 2–0). 

KalPan Tommi Jokinen siirsi kotijoukkueen johtoon jo ajassa 3.10. JYP-konkari Tuomas Pihlman tasoitti ennen avauserän puoltaväliä, mutta jo 14. peliminuutilla Arttu Ilomäeki vei pudotuspelien ensimmäisellä täysosumallaan kuopiolaiset takaisin johtoon.

Playoffien pistepörssin kärki Janne Keränen vei isännät toisessa erässä jo 3–1-karkumatkalle, kun peliä oli kulunut 30.02.

Keräsellä on 12 ottelun jälkeen kasassa 11 (5+6) tehopistettä eli maali ja syöttö enemmän kuin pörssin kakkosena ja finaaleissa vastaan luistelevalla Tapparan Veli-Matti Savinaisella.

JYP teki päätöserässä kaikkensa kiräkseen KalPan eron kiinni, mutta KalPa iski vielä kahdesti. Jyväskyläläisistä lähimmäksi maalintekoa pääsi Mikko Kuukka, joka laukoi  pakin tontilta kertaalleen ylärimaan. KalPan suuren sankarin Eero Kilpeläisen taakse kiekkoa ei kuitenkaan saatu toimitettua.

Kilpeläinen on pudotuspelien maalivahtitilaston kiistaton ykkösnimi 1,12 päästetyn maalin keskiarvollaan. Myös KalPa-vahdin torjuntaprosentti (95,61) on playoffien paras. 

Kun vieraat eivät onnistuneet, oli KalPan vuoro. JYP-vahti Jussi Olkinuoramokasi raskaasti pelatessaan kiekkoa päädyssä ja menetti pelivälineen. Janne Keränen katkaisi Olkinuoran harhasyötön ja tarjosi kiekon Jesse Mankiselle, joka siirsi kiekon tyhjänä ammottaneeseen maaliin.

Kuopiolaisten kultakypärä Jaakko Rissanen teki viimeisen maalin niin ikään tyhjiin. Osuma hyväksyttiin, vaikka peliväline ei maaliin päättynytkään.