Kevin Lankinen ohittamaton

Ensimmäistä kertaa täpötäyden (6614) Raksilan jäähallin yleisö sai nähdä intensiivisen ja kovatempoisen ottelun, jonka keskeisimmäksi hahmoksi kohosi eittämättä HIFK:n maalivahti Kevin Lankinen.

Peräti 39 kiekkoa torjunut Lankinen oli huikeassa vireessä ja torjui kolmannessa erässä muun muassa Ville Leskisen läpiajon.

– Katsoin, että Leskinen sieltä tulee, ja aavistin sitten, mihin yrittää, Lankinen kertasi innokkaana.

Läpiajon tehneen Leskisen kehon kieli oli toinen.

– Pakki antoi takaa painetta, ja yritin sitten rystylle, Leskinen puolestaan kelasi.

Sinänsä läpiajon käsikirjoitus ei välttämättä ratkaissut mitään, mutta ainakin se lisäsi Kärppien epätoivoa takaa-ajossa ja vastaavasti lisäsi HIFK:n uskoa pitää kahden maalin johtoasema.

 

Ville Leskinen on kuulunut viime viikkoina Kärppien hyökkäyspään tehomiehiin, mutta lauantaina Raksilassa hänkin joutui tunnustamaan HIFK:n Kevin Lankisen loistovireen.

 

Kärpät löi päätää seinään, sillä tekopaikkoja oli pilvin pimein. Toisessa päässä HIFK:lla oli kaksi hyvää tekopaikkaa, ja Kärppien verkko soi kahdesti. Pelin virtausta kuvaa hyvin Jussi Rynnäkselle tilastoidut vaivaiset 11 torjuntaa.

– Jääkiekko on maalintekopeli. Kumpi tekee enemmän pusseja, se voittaa, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen puhalteli.

– Maalipaikkoja oli valtava määrä, ja kyllä niistä olisi pitänyt tehdä enemmän kuin nolla. Olimme maalipaikoissa aivan sukkasillaan.

Kärpät on ollut viime aikoina ahne ja aktiivinen tekopaikoissa.

– Olimme nytkin, mutta emme saaneet reboundeja sisään.

"Hölmöilimme urakalla. Aivan kauheita virheitä"

HIFK teki toisessa erässä molemmat maalinsa Kärppien kolmosketjua vastaan. Kolmosketjua Jesse Saarinen (Jari Sailio) – Aku Kestilä – Niklas Olausson ei kiinnostanut puolustaminen vaan vierasjoukkueen Arttu Luttinen ja Roope Hintz pääsivät tekemään kaksi tylyä täysosumaa.

– Hölmöilimme urakalla. Aivan kauheita virheitä, Suikkanen puhisi.

Olausson oli murheellisen huono. Elleivät otteet ratkaisevasti parane, kovapalkkainen ruotsalainen voidaan kohta nimetä koko kauden suurimmaksi flopiksi ja saa siirtyä popcorn-osastolle.

Miettivää Suikkaselle jättää myös se, onko kipeänä tällä hetkellä oleva Brock Trotter niin hyvä viimeistelijä, että ilman häntä Kärppien hyökkäyarsenaali jäätyy tekopaikoissa. Hänen paikallaan ykkösketjussa kaksi erää pelanneelle Mikko Lehtoselle Trotterin saappaat olivat liian isot täytettäviksi.

"Loistava taisteluvoitto. Tiesimme, että Kärpät on loistava kotijoukkue ja se tulee kovalla energialla. Näinhän siinä kävi, mutta Lankinen oli mies paikallaan."

21-vuotias Kevin Lankinen on torjunut tällä kaudella 41:ssä HIFK:n ottelussa.

– Olen noussut ykköseksi, ja iso peliaika on kasvattanut ja vienyt eteenpäin. Mutta toki Nikkekin (Niklas Bäckström) pelaa keväällä vielä, Lankinen kommentoi.

Lankinen katsoi, että ottelussa oli selvästi ihmeellisen pudotuspelimaailman henkeä.

– Kyllä sen aisti ja huomasi. Lauantai-ilta Oulussa, nollapeli ja kolme pistettä. Ei ole koskaan helppoa.

Myös HIFK:n päävalmentaja puhalteli tyytyväisenä.

– Loistava taisteluvoitto. Tiesimme, että Kärpät on loistava kotijoukkue ja se tulee kovalla energialla. Näinhän siinä kävi, mutta Lankinen oli mies paikallaan.

HIFK:n voitto tarkoitti sitä, että tilanne keskikastissa tiivistyi entisestään. Samalla HIFK ilmoittautui mukaan siihen sakkiin, joka taistelee kuudennesta sijasta ja suorasta play off-paikasta, koska samaan aikaan Ässät hävisi Porissa. Oma sanansa on sanottavanaan myös Pelicansilla.

On silti täysin mahdollista, että juuri Kärpät ja HIFK kohtaavat säälipleijareissa.

– Kova sarja siitä tulisi, mutta ei vielä mietitä sitä. Pelataan nyt runkosarja ensin loppuun, Ville Leskinen muistutti.

Suurimmalla osalla Liigan joukkueista on vielä kolme ottelua jäljellä. Kärpillä ne ovat HPK (v), TPS (k) ja Pelicans (v). HIFK kohtaa vielä Lukon (v), Ässät (k) ja JYP (k).