Keränen nokitti jälleen Koiviston osumiin

KalPan ylivoimajuna lähtee juhlimaan jälleen yhtä maalia kohti vaihtopenkkiään, vasemmalta Janne Keränen, Mikko Nuutinen, Joonas Lyytinen ja Jaakko Rissanen. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

KalPan ja Pelicansin taistelu puolivälierissä näyttää menneen KalPan Janne Keräsen, 29, ja Pelicansin Kimi Koiviston, 24, maalintekokilpailuksi. Molemmat onnistuivat Lahden kohtaamisessa kahdesti, joten KalPalle riitti voittoon yksi Jesse Mankisen bonusmaali.

Nurmijärven Kurran kasvatti Keräselle ratkaisijan roolissa ei ole mitään uutta. Keränen on takonut SM-liigan runkosarjassa 555 pelissään 121 osumaa ja onnistunut maalinteossa pudotuspeleissäkin jo kahdeksana keväänä.

"Kun vierellä on hyviä pelikavereita, saa tosin välillä puttailla helppojakin maaleja tyhjiin."

Keränen viimeisteli avauskohtaamisen voittomaalin toisessa jatkoerässä ajassa 92.22. Koska ottelusarja jatkuu jo lauantaina Kuopiossa, olikin hyvä, että Lahden ratkaisu nähtiin jo ajassa 62.16.

- Olemme pystyneet vastaamaan Pelicansin fyysisyyteen. Meillä ei ole varressa niin paljon mittaa kuin vastustajilla, mutta voimaa löytyy, Keränen mietiskeli.

KalPa johtaa kauden kohtaamisten voitoissa lahtelaisia vastaan 5-1, mutta vierasvoitto Lahdessa vaatii silti erilaista sotasuunnitelmaa kuin menestyminen kotikaukalossa.

Kuopiossa kaukalon mitat ovat 30 x 60 metriä, mutta Lahdessa vain 28 x 58 metriä. Saattaa kuulostaa pieneltä erolta, mutta neliömetreissä ero on 176 eli suurehkon omakotitalon verran.

- On aseemme liikkua paljon. Kun vierellä on hyviä pelikavereita, saa tosin välillä puttailla helppojakin maaleja tyhjiin, kiitteli Keränen Jaakko Rissaselta Lahden jatkoajalla tullutta tarjoilua lapaan maalivahti Karri Rämön viereen.

Ylivoimalla läpiajostaan ansaitsemastaan rankkarista avausmaalin iskenyt Keränen tarvitsi Lahdessa kahteen maaliinsa neljä laukausta. Kuopiossa osuma syntyi kahdeksannella yrityksellä.

Ensimmäisiä pudotuspelejään taisteleva Pelicansin Koivisto teki tylympää jälkeä. Hän tarvitsi Kuopion maaliinsa viisi vetoyritystä, mutta osui Lahdessa illan ainoilla vedoillaan.

Lahdessa latausta oli muuten loistavasti. Pudotuspelihenki piti katsomon hereillä, vaikka kuulutuslaitteet tekivätkin lakon toisen erän jälkimmäisen puoliskon ajaksi.

- Alkuun vähän ihmettelimme tunnelmaa. Pelaamisemme oli hidasta ja reagoiminen huonoa aivan liian kauan. Sarja on kuitenkin aivan alkutekijöissään, jarrutteli KalPa-käskyttäjä Pekka Virta.

- Ensimmäinen erä oli meiltä erinomainen, mutta toisessa peli kääntyi KalPalle, harmitteli Pelicansin valmentaja Petri Matikainen liki puoli tuntia jatkunutta takaa-ajajan roolia.

Kuinkahan paljon Pelicansin joukkueesta olisikaan saatavissa irti, jos ryhmän saisi latautumaan samaan iskuun pelin käydessä kuin vihellysten jälkeen pelikatkoilla?