Kentän kokemattomin ratkaisi bonuspisteen Kouvolassa

Kouvolassa ei vaikuttanut olevan kaukalossa kovin monta synnynnäistä maalintekijää tai sitten KooKoon ja Pelicansin kohtaamisen kovimmat pelimiehet vain olivat hyvävireiset maalivahdit Janne Juvonen ja Niko Hovinen.

"En odottanut pääseväni jäälle enää jatkoajalle."

Ilmeisesti yksi luontainen maalintekijä kuitenkin kokoonpanoissa oli. KooKoon vasta kolmatta liigaotteluaan pelannut laitahyökkääjä Olli Korhonen, 18, latasi voittomaalin 2-1 päästyään itsensäkin yllätykseksi pelaamaan myös jatkoajalla.

- En odottanut pääseväni jäälle enää jatkoajalle, hämmästyi toisessa erässä ensimmäisen vaihtonsa tiistaina pelannut Korhonen.

Anjalankosken Kiekossa jääkiekkoilun aloittanut, mutta jo vuosia KooKoon junioreissa pelannut Korhonen sai liigadebyyttinsä viime viikon perjantaina. Ensimmäinen liigamaali syntyi viidennellä laukauksella yhteensä runsaan 27 minuutin pelaamisen jälkeen.

Mutta kuka tämä Korhonen siis onkaan omin sanoin?

- Loukkaantumisten takia puskista joukkueeseen päässyt kaveri Kouvolan peräkyliltä, määritteli Korhonen tylyn realistisesti kotikylänsä Muhniemen maailmankartalle.

Pelicansin ylivoimapakki Juha Leimu pelasi runsaat kymmenen minuuttia, mutta vain hyökkäyspään aloituksiin mennen, kun Nico Manelius putosi kokoonpanosta jo alkuminuuteilla KooKoon Mika Koiviston taklauksen jäljiltä.

- Pitää arvostaa pistettäkin. Se on pitkässä juoksussa tärkeä. Nyt kaksi erää meni suunnitelmiemme mukaan, mutta kolmannen erän alussa jouduin käyttämään aikalisänkin, kun aloimme hävitä aloituksia ja juosta karvauksissa yli, kiteytti Pelicansin valmentaja Petri Matikainen.

Ai niin, olihan siellä kaksi muutakin synnynnäistä maalintekijää!

Jatkoajalle joukkueensa johdattivat osumillaan kauden 14. maalinsa tehneet KooKoon Juha-Pekka Haataja ja Pelicansin Vili Sopanen. Haatajalle, 34, maali oli SM-liigan runkosarjassa 206:s ja Sopaselle, 29, numero 121.