”Kauheita paikkoja, ja kiekko maaliviivalla”

Kun toinen on parempi, minkäs teet.

– Tämä oli hyvä kiekkoilullisesti hyvä ottelu, vaikka nyt ei tunnu hyvältä, kun tuli turpaan. Pitää kuitenkin muistaa, että vastustaja oli sarjakärki ja Suomen paras, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen jakoi kirvesrintojen leiriin kehuja.

Kärpät oli pitkään pelin päällä, mutta Jani Lajusen tekemä ylivoimamaali toisen erän lopussa oli kotijoukkueelle karvas.

– Olimme silmät kierossa katsoneet videolta Tapparan ylivoimaa, mutta se on vain sarjan paras ylivoima, Suikkanen jatkoi kehujaan.

Kärpät vielä pääsi kolmannessa erässä tasoihin, kun Mika Pyörälä nosti kiekon läheltä kattoon, mutta sen jälkeen pelaajien kärsivällisyys petti.

Tappara teki 2–1 ja 3–1-maalinsa runsaan kolmen minuutin välein vastahyökkäyksistä. Molemmilla kerroilla Kärpistä oli jäällä viisikko Toni Kähkönen – Miska Humaloja – Jari Sailio, Shaun Heshka – Lasse Kukkonen.

– He halusivat niin kovasti voittaa, mutta siellä tuli pari lipsahdusta. Se ketju on muuten pelannut hyvin, Suikkanen kommentoi. Takaiskut tulivat viisikolle peräkkäisissä vaihdoissa.

Vaikka Tappara voitti selkein numeroin, ottelu jätti jossiteltavaa.

– Meillä etenkin avauserässä kauheita paikkoja, ja kiekko pyöri maaliviivalla. Kyllä sieltä joku kiekko olisi pitänyt tökkiä sisään.

Esimerkiksi Tuomas Vartiainen pääsi nokakkain Teemu Lassilan kanssa, mutta nuorukaiselta ei tällä kertaa löytynyt ratkaisuvoimaa.

Kärppähyökkääjistä Aku Kestilä loukkasi toisen erän lopussa olkapäänsä, eikä todennäköisesti pelaa lauantaina Lukkoa vastaan. Hänen tilalleen kokoonpanoon Suikkanen kaavaili Antti Kalapudasta.