Kärpillä musta kaksiminuuttinen, Ilveksellä musta loppu

Shokkitappio Kärpille sai Ilveksen päävalmentaja Karri Kiven pois tolaltaan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Tappiot eivät ole tunnetiloissa mitattuna veljiä keskeneen. Tiistai-illan shokkitappio Kärpille sai Ilveksen päävalmentajan pois tolaltaan.

– Kolmen päivän reissu, ja minuutin päässä kolmesta pisteestä. Nyt on sauhut päässä. Ei oikein ole muuta sanottavaa, Karri Kivi sanaili katse harhaillen tiistai-iltana Raksilassa.

Kiven purkaukseen on helppo yhtyä. Mika Pyörälän tekemä 2–2-tasoitusmaali kuudella viittä vastaan ilman maalivahtia syntyi ajassa 58.50.

Jatkoajalla maalivahti Antti Lehtonen teki kohtalokkaan harharetken, jota Kärpät ei jättänyt rankaisematta. John Albert ampui Mikko Niemelän puolionnekkaan syötön sisään: 3–2.

– Muuten olen kyllä tyytyväinen meidän päiväämme, mutta sitten tuli tuo lopun törttöily, Kivi manasi.

Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen kiinnitti luonnollisesti huomiota oman joukkueensa pelaamiseen.

– John Albert väläytti nopeuttaan ja hyvää reaktiotaan ja rynni paikalle, Suikkanen kiitteli.

Ilves teki 1–1-tasoituksen ja 2–1-johtomaalin vajaassa kahdessa minuutissa. Niin Miiko Hintzin kuin Olli Vainion laukaukset sujahtivat Jussi Rynnäksen vartioimaan maaliin etunurkasta.

Ilves maksoi vierailustaan kovan hinnan. Kultakypärä Ville Meskanen sai toisessa erässä kokea Jani Hakanpään polvitaklauksen kataluuden, mistä kärppäpakki sai täysin anasaitusti 5+20 minuutin pelirangaistuksen. Lisäsanktiotakin voi olla tulossa.

Kolmannen erässä puolustaja Marcus Fagerudd joutui jättämään kaukalon loukattuaan polvensa.

Lyhyelle joulutauolle lähdettäessä tilanne molemmilla play off -viivoilla on mielenkiintoinen. Sijoilla 6–13 olevat joukkueet ovat kahdeksan pisteen sisällä. Ilves, Kärpät, hurjavireinen KooKoo ja JYP ovat tasapisteissä sijoilla 10–13.

Ilveksen kausi jatkuu jo tapaninpäivänä vierasottelulla HPK:ta vastaan. Kärppien seuraava koitos on vasta viikon päästä keskiviikkona kotona KooKoo:ta vastaan.