Kärpät vielä jahtaa kuudetta sijaa

Oululaisittain kuvio näytti jo täysin menetetyltä, mutta Kärpät nousi täydellisestä ahdingosta ensin tasoihin ja sen jälkeen kolmen pisteen joukkueeksi Raksilassa tiistaina.

JYP nimittäin johti Mikko Kaltevan tekemällä täysosumalla (14.14) lähes koko ottelun, mutta lopussa (53.39) Ville Leskinen pujotteli koko kentän läpi ja harhautti rystyltä kiekon ohi Juho Olkinuoran.

Eikä tässä kaikki. Vain 21 sekuntia ennen loppua Miska Humaloja ohjasi Sami Anttilan syöttämän kiekon sisään. Tilanne oli maalin siirtymisen vuoksi sen verran epäselvä, että se jouduttiin tarkastamaan videolta. Täysosuma oli Pyhäjärven Pohdin kasvatille kauden kolmas.

–Hienoa, että pystyin auttamaan joukkuetta, Humaloja kertasi.

– Olihan sen vähän epäselvä maali, mutta olin oikeastaan koko ajan varma, että se hyväksytään. Hieno fiilis, hän jatkoi.

Kärppien voitto tarkoittaa sitä, että joukkue pystyy edelleen uskottavasti kamppailemaan kuudennesta sijasta. Viime kauden pronssimitalisti nimittäin voi vielä nousta suoralle play off -paikalle ohi Pelicansin ja Ässien, joka voitti jatkoajalla tiistaisen ottelunsa.

Liigan kovakuntoisimpiin joukkueisiin kuuluva JYP jahtaa vielä täysillä kakkosena ja kolmosena olevaa TPS:ää ja KalPaa.