Kärpät pommitti Setäsestä ottelun sankarin

Oskari Setänen torjui Raksilassa peräti 40 kertaa. Hänen taakseen meni vain kaksi kiekkoa.

Kärpät on tulivoimainen joukkue, mutta sillä on myös taipumus tehdä sankari vastustajan maalivahdista.

Etenkin kotiareenalla Raksilassa.

TPS:n Oskari Setänen jatkoi Raksilassa siitä, mihin HIFK:n Kevin Lankinen viime lauantaina jäi. Lankinen torjui lauantaina nollan 39 torjunnalla. Setänen ehti torstaina kiekon eteen peräti 40 kertaa, mutta joutuipa myös antautumaan kahdesti.

– Tällä kaudella ensimmäistä kertaa 40 torjuntaa rikki. Mukavaa, Setänen, 22, tunnelmoi.

TPS haki Oulusta kahden pisteen voiton 3–2 rankkarivoitolla, jonka pääarkkitehti Setäsen lisäksi oli kultakypärä ja joukkueen kapteeni Tomi Kallio.

– Jos jollekin suo onnistumisen rankkarikisassa, niin juuri Tompalle. Hän on johtanut joukkoja esimerkillisellä tavalla, joukkueen päävalmentaja Ari-Pekka Selin suitsutti.

Kallion napakka rannelaukaus kilahti yläputken kautta sisään, eikä kärppävahti Jussi Rynnäs voinut täysosumalle mitään. Muita onnistujia rankkarikisassa ei ollut.

"Tyrkyllä ovat sijat 2, 3, ja 4, mutta kyllä toinen sija on se, mitä me ehdottomasti haluamme."

TPS:n voitto tarkoitti sitä, että joukkue nousi sarjataulukossa kakkoseksi, kun sillä on kaksi ottelua jäljellä; lauantaina Lappeenrannassa SaiPaa ja maanantaina kotiareenalla Ässiä vastaan.

– Tyrkyllä ovat sijat 2, 3, ja 4, mutta kyllä toinen sija on se, mitä me ehdottomasti haluamme, Setänen korosti.

Sehän voi tarkoittaa sitä, että puolivälierissä vastaan tulisi Kärpät...?

– No sitten tulee. Emme me ala kuitenkaan ketään vastustajaksi valitsemaan.

Setänen piti nollan aina kolmannen erän alkuun (47.03) saakka, jolloin paluun kaukaloon tehnyt Saku Mäenalanen tasoitti ottelun 1–1:een.

– Edessä oli pieni maski, kiekko saattoi ottaa johonkin, mutta ehkä luin tilanteen hiukan väärin, Setänen kelasi.

Kärppien 2–2-tasoitus syntyi trillerimäisesti vain 13 sekuntia ennen loppua.

– En oikeastaan nähnyt, mistä kiekko meni riparista kaverille (Mika Pyörälä), Setänen tunnusti.

Television hidastuskuva osoitti, että kiekko ajautui Pyörälälle epäonnisesti Henrik Tallinderin luistimen kautta.

"Tämä viikko antaa meille valtavat määrät oppia, tuo lisää henkistä kovuutta ja valmistaa meitä pudotuspeleihin. Joukkueen johdolle vuolaat kiitokset siitä, että reissussa kaikki on hoidettu niin ammattimaisesti."

TPS jäi torstain ja perjantain väliseksi yöksi Ouluun ja lentää aamukoneella Helsinkiin, mistä bussi vie joukkueen Lappeerantaan.

– Tässä käydään joukkueen kanssa peli nopeasti läpi, sitten mennään hotellille odottelemaan unta. Kunhan katselee riittävän kauan rikossarjoja Netflixistä, eiköhän se uni pikku hiljaa tule, Setänen visioi.

TPS:llä on meneillään kolmen ottelun vieraskiertue.

– Tämä viikko antaa meille valtavat määrät oppia, tuo lisää henkistä kovuutta ja valmistaa meitä pudotuspeleihin. Joukkueen johdolle vuolaat kiitokset siitä, että reissussa kaikki on hoidettu niin ammattimaisesti, Setänen kehui.