Kärpät konttasi jälleen Kouvolassa

Mitäs täällä tapahtuu? Liigan kellarikerroksen jumbokolmikko voitti torstaina pelinsä jättäen pudotuspeleihin suuntaamassa olevat vastustajansa pisteettä.

"Jätkät eivät ole pistäneet päätään pensaaseen."

KooKoon ja Kärppien kohtaamisessa juttu on tosin tuttu. KooKoon voitto maalein 4-3 oli kaksikon liigakohtaamisissa yhdeksäs peräkkäinen kotivoitto. Kouvolalaisten ja oululaisten liigapeleissä nähtiin viimeksi vierasvoitto tammikuussa 1989.

KooKoon sankareiksi kohosivat kahden maalin miehet Anrei Hakulinen ja kauden maalimääränsä jo 17:ään nostanut Juha-Pekka Haataja, joka siis rokotti kasvattajaseuraansa ja kotikaupunkinsa joukkuetta.

- Joukkue rentoutuu, kun ei ole enää mitään menetettävää. Jätkät eivät ole pistäneet päätään pensaaseen, Haataja kiteytti.

Kouvolassa tavoiteltiin harhasyöttöjen ennätyksiä. Haataja sai ensimmäiseensä kiekon puolustuspäässä sekoilleelta John Albertilta. Toisensa Haataja nosti näyttävästi rystyllä ylänurkkaan läpiajosta, kun oululaispuolustajat jättivät juuri jäähyltä vapautuneen hyökkääjän vapaaksi keskialueelle.

Jotta peli pysyi jännittävänä, KooKoon kaukaloihin palannut Josh Green tarjoili hyökkäyspään pyörityksessä poikittaissyötöllään läpiajon Kärppien Brock Trotterille (4-3) ja samalla päänsärkyä viimeisiksi neljäksi minuutiksi kouvolalaisten vaihtopenkille.

Kärpät esitteli tuoreet hankintansa puolustaja Ivan Svarnyn ja SaiPasta kevääksi ostetun Trotterin jopa ylivoimassaan, mutta pisteitä joukkueelle ei matkaeväiksi irronnut.

- Haataja ja kumppanit olivat liekeissä. Me olimme vasta päätöserässä tarvittavalla tasolla, totesi Kärppien valmentaja Kai Suikkanen.