Kärpät jahtaa kuudetta sijaa ja Pelicansia

Kärpät kulkee juuri nyt vahvassa myötätuulessa, joka on viemässä joukkuetta pudotuspeleihin. Perjantai-illan 3–0-voitto Lukosta vahvisti oululaisten asemaa sijoilla 7–9, kun taas raumalaisten ahdinko kauhuviivan alapuolella synkistyi. Tappiosta huolimatta Lukon play off -unelma on edelleen vahvasti hengissä.

– Aivan mahtava fiilis ja aivan mahtava nollapeli Sami Aittokalliolle, joka taisi olla hänelle tämän kauden ensimmäinen ja vielä ensimmäinen tämän kauden kolmen pisteen voitto, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen suitsutti.

Juhlakalu itse pysyi jalat tiukasti maassa.

– Ihan hyvältä tuntuu. Hyvä, että pystyin auttamaan joukkuetta. Tämä oli tärkeä voitto, Aittokallio kelasi.

–Tuntui koko ajan siltä että olin pelin päällä. Ei kauheasti tarvinnut jahdata kiekkoja, Aittokallio jatkoi.

Aittokallion torjuma nollapeli on signaali sittä, että Kärpillä on kauden tärkeimpien pelin lähestyessä kaksi voittavaa maalivahtia, vaikka kysymys on vain yksittäisestä onnistumisesta ja siitä, että Jussi Rynnäs pysyy ykkösmaalivahtina.

– Olen pystynyt pitämään treeneissä pelituntumaa yllä ja sitä kautta koko ajan kehittymään, Aittokallio taustoitti.

Aittokallio ansaitsi nollapelin 20 torjunnalla.

"Kärpät rokotti Lukkoa laajalla rintamalla, sillä kolmesta maalista kaikki kolme osuivat eri viisikoille: Aku Kestilä 1–0, John Albert 2–0 ja Ville Leskinen 3–0."

– Tekopaikkoja kyllä oli. Pitäisi vain pystyä tekemään maaleja, Lukon Aleksi Saarela tuumi.

Tappiosta huolimatta Lukon päävalmentaja Kari Heikkilä näki joukkueen tekemisessä paljon hyvää.

– Totta kai vain muutaman tunnin yöuni, muutaman tunnin bussimatka Kuopiosta ja edellisen illan peli painoivat taustalla, mutta iloinen olen siitä, että jaksoimme taistella loppuun saakka, Heikkilä kertasi.

Suikkanen komppasi Heikkilää.

– Ehkä olimme kaukalossa virkeämmällä jalalla, mutta Lukon kokema kohtalo kohtaa meitä nyt lauantaina. Edessä on pitkä bussimatka Kuopioon ja peli siellä. Se on nyt ensisijaisesti mielen päällä, Suikkanen mietti.

Kärpät rokotti Lukkoa laajalla rintamalla, sillä kolmesta maalista kaikki kolme osuivat eri viisikoille: Aku Kestilä 1–0, John Albert 2–0 ja Ville Leskinen 3–0.

Kärppien kokoonpanossa olivat mukana kolmen viikon tauon jälkeen kapteeni Lasse Kukkonen sekä kaksi ottelua lievän loukkaantumisen vuoksi huilannut Niklas Olausson.

– Kaksi jumalattoman isoa kulmakiveä. Kyllähän heidän merkityksensä joukkueessa on erittäin suuri, Suikkanen näki.

SaiPasta siirtorajan kynnyksellä värvätyn Brock Trotterin merkitys Kärpille on ollut valtava. Kanadalaislaituri on tehnyt neljässä kärppäottelussa huikeat tehot 3+4=7.

Kärppien ajojahti suoraan play off -paikkaan jatkuu kiivaana, etenkin kun kuudentena oleva Pelicans on vain kolmen pisteen päässä.

– Nyt keväällä sarjataulukkoa tulee seurattua. On erittäin iso merkitys, pääseekö pudotuspeleihin suoraan vai joutuuko käymään säälipleijareissa, Suikkanen aprikoi.

Kärppien paikka ns. säälipleijareissa on käytännössä jo varma, sillä kauhuviivan alle on matkaa 14 pistettä, kun kierroksia on jäljellä kuusi ja pisteitä jaossa 18.

Tappiosta huolimatta Lukon play off -haaveet ovat elossa. Matkaa kymmenenteen sijaan on vain kolme pistettä, mutta samaa sijoitusta saalistavat myös ennen kaikkea myös Jukurit, Sport ja Ilves.