Kärki ratkaisi derbyn Ässille

Kiekkokatsomo nautti jännittävästä pelistä, Jaana ja Suvi-Tuuli erityisesti. Ässien Uusitalo ja Lukon  Vahalahti vastakkain. Lukon Rony Ahonen puolusti ankarasti. Filip Riska ja Mikko Viitanen ottavat mittaa toisistaan Filip Riskan ja Mikko Viitasen ottelun jälkitunnelmia. Aleksi Saarela ja Aron Gagnon. Sammalkangas ajettiin suihkuun väärien otteiden takia.

Pat Mullane ja Jarno Kärki osoittivat ratkaisukykynsä voittomaalikisassa, ja heidän suoritustensa ansiosta Ässät haki kaksi sarjapistettä Äijänsuolta.

Ässät kukisti Lukon voittomaalikisan kautta lukemin 3-4 (0-0, 1-2, 2-1, 0-0, 0-1).

- Tänään vastustaja antoi kyllä todella kovan vastuksen. Tiesimme, että he pelaavat suoraviivaisesti ja vauhdikkaasti. Molemmat esittivät peräänantamatonta taistelua, Lukon kakkosvalmentaja Juha Vuori luetteli.

Mullane iski myös pelin ensimmäisen maalin toisen erän viidennellä minuutilla. Valtteri Viljanen lähetti siniviivalta kiekon kohti maalia, ja Mullane pääsi ohjaamaan pelivälineen takanurkkaan.

Lukko tasoitti reilut kaksi minuuttia myöhemmin, kun Jesse Virtasen kova viivapyssy painui ohi Andreas Bernardin.

Ässien kuittaus tuli vain 17 sekuntia myöhemmin. Jos oli Virtasen kuti hyvä, Niko Ojamäen pommi oli vielä parempi. Kiekko painui vastustamattomasti Ryan Zapolskin ohi takanurkkaan.

Kolmannen erän Lukko aloitti terävästi, ja kiekko kumahti Bernardin vartioiman maalin ylänurkkaan jo 29 sekunnin pelin jälkeen. Osuma merkittiin Aaron Gagnonin tilille.

Lukko pääsi ensimmäistä kertaa johtoon, kun Antti Jaatinen ampui kauden avausosumansa. Tilanteen pohjusti aloitusvoitollaan Teemu Nurmi, jota Ässien Tapio Sammalkangas taklasi avauserässä ulosajon arvoisesti päähän.

Ratkaisua ei kuitenkaan saatu varsinaisella peliajalla, kiitos Mikael Sahan kääntölaukauksen. Myös Sahalle maali oli kauden ensimmäinen.

Jatkoajalla lähempänä maalia oli Lukko, joka saikin kiekon verkkoon kolme sekuntia ennen summeria. Maali kuitenkin hylättiin käsisyötön takia.