Karjalainen vei alkukauden veskariparin taiston

Antti Karjalainen käsitteli hyvin jännityksensä ja torjui HPK:lle voiton entisestä seurastaan Lukosta. Kuva: Esa Urhonen

Vaikka HPK vei Äijänsuolta jatkoaikavoiton Sakari Mannisen maalilla, Lukon pelaajat eivät vaikuttaneet pelin jälkeen pettyneiltä. Tulos 2-3 antoi pisteen, ja varsinaisen pelinajan loppuhetkien tapahtumat ehkä jotain muutakin.

Teemu Turusen pyörähdykset antoivat HPK:lle johdon ajassa 56.40, ja osuma vaikutti kamppailun ratkaisulta. Sen verran rajusti valkopaitainen vierasjoukkue oli päätöserässä peliä pyörittänyt.

Lukko kuitenkin rimpuili loppuun saakka. Aikaa jäi käyttämättä neljä sekuntia, kun Janne Niskala tasoitti kamppailun ilman maalivahtia.

Raumalaisten vaihtoaition reaktio kertoi, miten tarpeeseen onnistuminen tuli syyskaudella runnellulle sarjajumbolle.

- Se antaa meille henkeä ja luottoa omaan tekemiseen, kun pystymme tuolla tavalla tulemaan tasoihin. Hyvä puristus jätkiltä tuohon loppuun, Lukon puolustaja Rony Ahonen arvioi.

Osuman pohjustivat Lukon ykkössyömähampaat Aaron Gagnon ja Ville Vahalahti, jotka järjestelivät myös Lukon avausmaalin. Siinä Gagnon voitti hyökkäyspään aloituksen, ja Vahalahti tempaisi kiekon suoraan ylänurkkaan.

He tasoittivat pelin, sillä Eero Somervuori oli aloittanut toisen erän laittamalla kiekon maaliviivan takaa ohi Lukko-vahti Kaapo Kähkösen.

Illan kokonaiskuva oli selvä. HPK hallitsi etenkin ensimmäisen ja kolmannen erän alkupuoliskoja täysin. Hämeenlinnalaiset liikkuivat merkittävästi paremmin kaukalossa, ja luisteluylivoima tuotti myös maalintekopaikkoja.

Raumalaiset voivat jossitella Toni Suurosen avauserässä epäonnistunutta rangaistuslaukausta tai Lauri Tukosen tolppakutia, mutta HPK:lla oli maalintekomahdollisuuksia huomattavasti enemmän.

Kaapo Kähkönen torjui illan aikana 34 laukausta, kun hänen alkukauden maalivahtiparinsa, nykyään HPK:ssa pelaava Antti Karjalainen selvisi 21 kopilla.

- Olihan niillä tontteja, mutta aika hyvin HPK pysyi ulkopuolella. Maalinedusta pelattiiin tiukkaan, Kähkönen totesi.

Maalivahtiasetelma oli erikoinen, sillä Karjalainen on Lukon sopimuspelaaja, joka torjuu loppukauden vuokrapestillä HPK:ssa.

- Totta kai oli vähän erikoinen fiilis, kun eilen kuulin pelaavani. Vielä muutama viikko sitten treenasin näiden samojen jätkien kanssa, joten oli tämä aika erikoinen peli, Karjalainen sanoi.

- Mutta me pelasimme kyllä tosi hyvin. Olimme parempia, hän summasi.