Karalahti niittasi Mäenalasen ja voittomaalin

 

Jalkapalloilija Jari Litmasen tiedetään muistavan uransa maaleista suuren osan. Kovin huono muisti pelin kulusta ei tunnu olevan jääkiekkoilija Keni Karalahdellakaan, vaikkei hän mikään pelintekijä olekaan.

Perjantaina Kärpät avauserän voittomaalillaan (2-1) upottanut Karalahti kuvaili pyynnöstä osumaansa pelin jälkeen.

- ”Hege” (Henrik Koivisto) voitti oman miehensä ja pääsi nousemaan koko kentän läpi. Hän ampui veskarin (Jussi Rynnäs) takapatjaan, josta kiekko kimposi Teemu Tallbergille lauottavaksi. Tallberg suti tyhjää, jolloin Rynnäskin taisi kadottaa näkyvyyden kiekkoon. Pääsin suupaisemaan osuman maaliin jäätä pitkin sen ansiosta, Karalahti kertasi.

Huikeaa! Katsokaapa Jukurien ja Kärppien pelin maalikooste ohesta! Värikynää ei ollut yhtään. Muistijälki oli tahraton.

Karalahti niittasi Kalevankankaan perjantai-illassa muutakin. Häntä kaksi senttiä pidempi Kärppien 192-senttinen Saku Mäenalanen pysähtyi avojäällä Karalahden taklauksessa kuin seinään. Useammaltakin pelaajalta olisi jäänyt matsi siihen.

Nyt voi velipuoli Jere Karalahti olla ylpeä Kenistä. Taitaa puhelimeen olla jo tullut kehuviesti tai useampia, aprikoitiin Keniltä varttitunti pelin päättymisen jälkeen.

- En ole ehtinyt vielä tarkistamaan, mutta meillä positiivista palautetta säästellään. Eiköhän sieltä ole tullut enemminkin viesti Kärppien maalista, koska olin silloin kaukalossa. Taklauksestani se saattaa viestittää, että vihdoinkin alan näyttää kaukalossa mieheltä, Keni kertoi.

Jukurien puolustajilla on pukukopissa sanallisen piiskan paikka. Mikkeliläishyökkääjät eivät ole tehneet maalia yli 210 minuuttiin.

Jukureille oli iso uutinen, että lääkäri antoikin sentteri Koivistolle peliluvan. Hänen piti alkuperäisen arvion mukaan olla ylävartalonvamman takia sivussa kolmesta neljään viikkoa. Taukoa tuli yksi peli.