KalPan Virralle tulivat häät mieleen

 

 

Pekka Virran KalPa on voiton päässä SM-liigan loppuotteluista. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

KalPa ja JYP ovat tekemässä melkoista jääkiekkohistoriaa välieräväännössään. KalPa on voiton päässä SM-loppuotteluista lyötyään jyväskyläläiset keskiviikkona maalein 2-0.

KalPa johtaa voitoin 3-2 ottelusarjaa, jonka jokaisen ottelun häviäjä on jäänyt maalitta. KalPa voitti alkuun kaksi peliä: 2-0 ja vieraissa 3-0. Sen jälkeen JYP oli parempi Kuopiossa 1-0 ja kotijäällään 2-0.

Kun katselee jalkapalloilun Mestarien liigan tai härmäläisenkin sarjan tuloksia, alkavat lukemat 1-0, 2-0 tai 2-1 olla nimenomaan jääkiekkotuloksia ja lukemat tyyliin 3-0, 4-2 tai kuten tänä iltana Turussa 6-2 jalkapallotuloksia. Miettikääpä sitä!

Jostain syystä kiekkoliigassa yleisömäärät eivät tunnu korreloivan ottelun painoarvon vaan paremminkin tulossa olevan vapaapäivän mukaan. KalPan ja JYPin kohtaamisissa Kuopiossa kaksi ensimmäistä taistoa houkuttelivat katsojia 4438 ja lauantaihuuruinen kolmas yhteenotto 5064, mutta keskiviikkona finaalipaikka saatiin katkolle 4150 katsojan todistaessa.

- Maalejahan olisimme voineet tehdä jo kahteen erään enemmänkin, mutta pääsimme joka tapauksessa hyvin pelirytmiin kiinni. Saimme taklauspeliin lisää virtaa, hehkutti KalPa-luotsi Pekka Virta.

KalPa pelaa SM-liigan välierissä viidettä kertaa. Ainoan aiemman finaalipaikkansa kuopiolaiset naarasivat keväällä 1991, jolloin Turun Palloseura oli kuitenkin loppuotteluissa parempi voitoin 4-1. Tuolloinkin KalPa välierävastustaja tuli Jyväskylästä.

- Jonkun 500 peliä olen ollut näissä hommissa mukana. Mitään vastaavaa en ole kokenut kuin ehkä päästessäni naimisiin, Virta linjasi.

KalPan vei johtoon kevään pudotuspelien neljännellä maalillaan ykkösketjun laitahyökkääjä Janne Keränen kuudennella minuutilla isäntien jo toisesta ylivoimamahdollisuudesta. Keräsen vapautti läpiajoon aivan fantastisella koko kentän läpisyötöllä puolustaja Joonas Lyytinen. Kaiken lisäksi Kerästä koukattiin niin, että ilman onnistumista maalintekoyrityksessä seurauksena olisi joka tapauksessa ollut rangaistuslaukaus.

- Oli sovittu, että sopivassa paikassa voi sellaista syöttöä kokeilla. Kerran pelissä sellainen voi onnistua, Lyytinen hykerteli.

Johdon tuplasi toisessa erässä kahden viikon kuluttua 21 vuotta täyttävä laitahyökkääjä Miikka Pitkänen. Täydellä 60 ottelun runkosarjasuorituksella 6+9 tehopistettä koonnut Pitkänen teki pudotuspelien toisen maalinsa.

Kenenkään oma peli ei ratkaise. Kun kaikki tekevät oikeita asioita hyvin, on tulos hyvä, painotti KalPan herra 57 eli Lyytinen.

Finaalipaikka on katkolla KalPalle heti torstaina Jyväskylän Hippoksella. Jos seitsemäs peli tarvitaan, se pelataan lauantaina Kuopiossa.