KalPan tuska maalinteon kanssa jatkui - Ässät sai puolestaan tilastoihinsa uuden maalintekijän

Ässät-KalPa 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

1.erä: Pelin alussa maalipaikat olivat kortilla. Ensimmäiset laukaukset tulivat vasta muutaman minuutin pelaamisen jälkeen. Ässien Niklas Appelgren oli mies, kenelle aukesi ensimmäinen huippupaikka, kun noin seitsemän minuuttia oli pelattu. Hän pääsi kasvotusten maalivahti Denis Godlan kanssa, mutta laukaus epäonnistui täydellisesti. Kiekko lipui hiljaa ohi maalin, eikä Godlan täytynyt torjuntahommiin ryhtyä.

KalPa sai muutaman puolittaisen paikan, mutta toinen kunnon tilanne aukesi sekin Ässille noin 15 minuutin pelaamisen jälkeen. Maalinedushässäkästä osumaa ei syntynyt, kun Godla sai kaapattua kiekon haltuunsa. Hetkeä myöhemmin Philip McRae pääsi kokeilemaan viimeistelyä läheltä, mutta Godla oli jälleen edessä.

KalPan Santeri Lukka kilautti kiekon ylärimaan minuuttia myöhemmin, ja tästä seuranneesta vastahyökkäyksestä Ässät iski. Maalin laukoi Godlan torjumasta kiekosta Jouka Juhola. Osuma oli hänelle ensimmäinen Liigassa. Pelejä hyökkääjälle ehti kertyä 36, ennen avausmaalia. Syöttöpisteen sai puolustaja Niko Peltola, joka oli pelannut peräti 25 aikaisempaa Liigapeliä ilman tehopistettä

 

2.erä: Toisen erän ensimmäinen laatupaikka tuli KalPan Juuso Riikolalle. Hänen laukauksensa osui tolppaan. Kuopiolaiset hallitsivat muutenkin lievästi toisen erän avausvitosta.

Pelin ensimmäinen ylivoima aukesi KalPalle. Siinä parhaan paikan sai Ässät. Marco Insam pääsi läpiajoon, mutta Godla torjui laukaisuyrityksen.

KalPan tasoitus näki päivänvalon, kun joukkue pääsi pyörittämään peliä siirretyn rangaistuksen aikana. Maalin laukoi Alexandre Texier, jonka veto yllätti Andreas Bernardin.

Tämän jälkeen paine oli Ässien päädyssä. KalPa piti toista minuuttia kiekkoa patapaitojen alueella. Paine keskeytyi Tommi Jokisen hyökkäyspään kaksiminuuttiseen. Ylivoimansa aikana Ässät teki maalin, kun Sami Lähteenmäki onnistui maalin edestä lähteneellä laukauksella. Pelitapahtumiin nähden osuma ei erityisen ansaittu ollut.

Maalin jälkeen loppuerä oli Ässien. Paikkoja lisäosumaan oli, mutta Godla kesti.

 

3. erä: Päätöserä alkoi Ässien kahden minuutin ylivoimalla. Siinä joukkue ei saanut aikaiseksi mitään. Ässät aloitti erän muutenkin niin unisesti, että valmentaja Jyrki Aho otti aikalisän vajaan neljän minuutin pelaamisen jälkeen.

KalPa jatkoi lievää hallintaa erän puoliväliin asti, mutta joukkueen laukaukset olivat usein kevyitä. KalPan ensimmäisen ylivoiman aikana tasoitus oli lähellä. Bernard otti siinä tarvittavan ison torjunnan, kun parhaalta maalintekosektorilta ammuttu laukaus osui häntä kypärään.

Erityisen suuria maalipaikkoja ei kummallekaan auennut ennen viimeisiä minuutteja. Siellä Ässät ratkaisi pelin laukomalla kiekon tyhjään verkkoon. Tekijänä oli Ville Korhonen.

KalPa kaatui lauantaina huonoon viimeistelyyn. Ässät puolestaan sai heikommallakin suorituksella kolme pistettä.