KalPa murskasi Kärpät ylivoimaisella startillaan - "Eihän me saatana hippaa saatu"

Kenties puheet KalPan kevättalven sulamisesta ovatkin ennenaikaisia. Ennen lauantai-illan Kärpät-kohtaamista savolaisryhmä oli liigan viiden ottelun kuntopuntarin hännänhuippu ja joukkue oli tehnyt edellisessä kolmessa ottelussaan vain kolme maalia.

Nyt Niiralan montun askiin hyppäsi määrätietoinen kilpipaitojen joukko, joka takoi ensimmäisellä kympillä "bussijalkaisen" kärppälauman jäänrakoon. Jesse Mankinen seurasi oman paluukiekkonsa loppuun ja 1-0. Sami Aittokallio tarjoili karmealla harhasyötöllään Arttu Ilomäen 2-0:n ja Alexander Ruuttu paukautti ylivoimalla 3-0.

Tämän jälkeen Aittokallio vaihtui Jussi Rynnäkseen, joka ei päästänyt selkänsä taakse kiekkoakaan, mutta oli jo liian myöhäistä.

- Pois piilosta ja persoona peliin oli meidän tämän päivän teema ja siinä onnistuttiin hienosti, KalPan päävalmentaja Pekka Virta hehkutti 3-2 -voiton jälkeen.

Kärppäluotsi Kai Suikkainen oli äimän käkenä.

- En ole koko kaudella nähnyt tuollaista ensimmäistä kymppiä kuin tänään. Eihän me saatana edes hippaa saatu, Suikkanen noitui.

Toinen erä oli enemmän tai vähemmän puurtamista, kolmas taas selkeästi Kärppien. Takaa-ajo toi vieraat maalin päähän John Albertin ja Antti Kalaputaan osumilla, mutta ei sen lähemmäksi.

- Kaksi viimeistä erää olivat ihan ok, toisessa taisi olla pari tolppaakin. Mutta sitä meidän pitää miettiä pitkään ja hartaasti, että miksi nämä back to back -pelit ovat jälkimmäisen ottelun osalta olleet meille koko kauden niin helvetin vaikeita, Suikkanen kummasteli.

Tekee ihan hyvää ottaa nenään välillä.

Kolmen pisteen potti tiesi sarjakolmonen KalPalle sitä, että taulukossa neljäntenä vaanivaan JYPiin tuli piste lisää hajurakoa, ero TPS:aan puolestaan kapeni kahteen pisteeseen.

- Tekee ihan hyvää ottaa nenään välillä, jos siihen on sarjatilanteen puolesta varaa. Se kasvattaa joukkuetta, Virta arveli.

KalPa pelaa seuraavan kerran torstaina Jyväskylässä, jossa se viimeksi romahti JYPin käsittelyssä 1-5.

- Mielenkiintoinen haaste lähteä taas sinne. Viimeksi romahdettiin tosiaan aika pahasti, Virta sanoi.