KalPa ei saanut revanssia - Tappara voitti vähämaalisen finaaliuusinnan

Jukka Peltola avasi kirvesrintojen tämän kauden kotimaalihanat. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Jukka Peltola avasi kirvesrintojen tämän kauden kotimaalihanat. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

1. erä

Ottelu alkoi mestaruusviirin nostoseremonialla, jossa jäällä olivat kaikki Tapparan mestarijoukkueiden kapteenit. Juhlallisuudet eivät ainakaan auttaneet kotijoukkuetta, sillä Tappara ei saanut peliään missään vaiheessa erää kulkemaan.

Kaikki ensimmäisen erän vaarallisimmat maalipaikat loi vierasjoukkue Kalpa, joka ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään tilaisuuksiaan.

KalPa jätti erässä käyttämättä neljä, Tappara kaksi minuuttia ylivoimaa.

2. erä

Tapparan tahmea peli jatkui toisen erän alussa, ja KalPa sai vyörytettyä peliä kirvesrintojen päätyyn jatkuvalla syötöllä.

KalPa pääsikin ylivoimalle reilun kuuden minuutin jälkeen, mutta ei ehtinyt saada laukaustakaan kohti kotijoukkueen maalia, kun kanadalaispuolustaja Mathew Maionen harhautukset siniviivalla eivät purreet Jukka Peltolaan.

Tappara-kapteeni karkasi Maionelta läpiajoon, ja iski kiekon ohi Denis Godlan. Tilanteesta oli myös jo tulossa rangaistuslaukaus Maionen rikottua Peltolaa.

Erässä nähtiin myös rangaistuslaukaus, kun KalPan Frank Gymer pääsi yrittämään Dominik Hrachovinan yllättämistä. Kiekko kuitenkin karkasi juuri ennen ratkaisuyritystä, ja tšekkivahdilla oli helppo työ napata peliväline hanskaansa.

Lisämaaleja ei erässä nähty, ja kolmanteen erään lähdettiin kotijoukkueen 1-0-johtolukemista.

3. erä

Kolmatta erää edettiin pitkään tasaisissa merkeissä, molemmilla oli tasaiseen tahtiin maalipaikkoja. Erityisesti nuoret KalPa-hyökkääjät Joni Ikonen ja Gymer olivat vaarallisia. Kuparinen jäi kuopiolaisilta kuitenkin rikkomatta.

Reilu viisi minuuttia ennen erän loppua nähtiin vaarallinen tilanne, kun Ikosen laukaus osui suoraan maalin edessä olleen Tommi Jokisen kasvoihin. Jokinen poistui tilanteen jälkeen pukukoppiin pyyhettä kasvoillaan pidellen.

KalPan loppuhetkien kiri kuudella neljää vastankaan ei tuottanut tulosta, ja näin Tappara otti kolme pistettä kauden ensimmäisestä kotiottelustaan.

Ratkaisu

Tapparan avainpelaaja ottelussa oli ehdottomasti maalivahti Dominik Hrachovina. Tšekkivahti torjui kaikki KalPan maalintekoyritykset ja tarjosi joukkueellen mahdollisuuden voittaa, vaikka hyökkäyspeli ei Tapparalla kulkenutkaan.

Oho

KalPa sai toisen erän lopulla rangaistuslaukauksen, kun puolustaja Valtteri Kemiläinen löi mailallaan jäähän tippunutta KalPan pelaajan mailaa kohti kiekollista pelaajaa. Tämä rinnastetaan säännöissä mailan heittoon, josta tuomitaan rangaistuslaukaus.