Kähkönen: rankkarikisassa homma pitää yrittää pitää yksinkertaisena

Toni Kähkönen nousi lauantaina Oulussa Kärppien sankariksi. Mies ampui rankkarikisassa kiekon kaksi kertaa ohi Andreas Bernardin.

Kiekko on keskellä, ja Toni Kähkönen on huomion keskipisteessä. Andreas Bernard ei voi muuta kuin odottaa: mitä sieltä tulee.

Toni Kähkönen tekee sen kaksi kertaa. Kokenut kärppähyökkääjä ampuu rankkarikisassa kiekon kaksi kertaa ässävahdin jalkojen välistä sisään.

– Sitä vain miettii, että ei ole yleisöä, vaan että on ihan yksin jossakin putkessa. Ääniä kuitenkin kuuluu, tavoite on maalissa ja sitä miettii, kuinka paljon maalivahti tulee vastaan, kärppäsankari Toni Kähkönen avasi rankkakisaan pääsevän pelaajan sielunmaailmaa.

Rankkarit olivat Kähköselle tämän kauden ensimmäiset.

– Koska jäätä ei ajeta, homma pitää yrittää pitää yksinkertaisena. Nyt ammuin kaksi kertaa kuljetuksen päätteeksi, ja vielä samaan paikkaan.

Monille katsojille Kähkösen valinta armoitettujen joukkoon saattoi olla yllätys, mutta ei miehelle itselleen.

– Voitin joskus aikoja sitten joukkueen sisäisen rankkarikisan, jonka kaksi parasta saa ampua sitten, kun se aika tulee. Näemmä palkinto oli vielä voimassa, Kähkönen myhäili.

Ässistä onnistui kertaalleen Jarno Kärki, mutta hän myös epäonnistui kerran. Ässien muut yrittäjät olivat Ville Korhonen ja Valtteri Viljanen. Kärpistä Bernardin patjoihin osuivat Mika Pyörälä ja Mikko Lehtonen.

"Muut ovat ottaneet enemmän vastuuta. Kun Lasse putosi, sanoin, että nyt voivat halukkaat ilmoittautua paikkaamaan häntä. Kuusi kättä nousi."

Loukkaantumistakin tällä kaudella kärsinyt Kähkönen, 31, on pelannut vasta 23 liigaottelua ja tehnyt niissä 2+4=6 tehopistettä. Espoolaiskasvatti näkee, että joulukuun kieppeillä joukkueen palaset alkoivat loksahdella kohdalleen.

– Meillä on yhdessä tekemisen meininki. Asioista on puhuttu paljon, ja nyt ne rupeavat mennä selkäytimeen. Nytkin on aika hyvä fiilis tässä, Kähkönen tunnelmoi.

Kapteeni Lasse Kukkosen poissaolo ei ainakaan kaukalossa ole näkynyt huonoina heijasteina. Kärpille tämä oli kauden ensimmäinen kolmen voiton viikko ja pisteitä kertyi pistettä vaille maksimi 8/9.

– Muut ovat nostaneet tasoaan. Etenkin pakit ovat keskenään hypänneet Kukkosen suuriin saappaisiin, Kähkönen taustoitti.

Samoin tilannetta kuvaili päävalmentaja Kai Suikkanen.

– Muut ovat ottaneet enemmän vastuuta. Kun Lasse putosi, sanoin, että nyt voivat halukkaat ilmoittautua paikkaamaan häntä. Kuusi kättä nousi.

Ässiä vastaan Kärpät osoitti sitkeyttä nousemalla 0–2-tappioasemasta 2–2-tasoihin ja ottamalla rankkareissa lisäpisteen.

Kahden pisteen voitto tarkoitti sitä, että Kärpät vahvisti asemian sijoilla 7–10. Pelicansin tappion myötä matka kuudenteen sijaan supistui yhdeksään pisteeseen, ja kun Jukurit sai vain yhden pisteen, ero kauhuviivan alapuolelle venyi niin ikään yhdeksään pisteeseen.

Kärpät pelaa seuraavan ottelunsa ensi keskiviikkona Jyväskylässä, missä oululaisjoukkue saa vastaansa Liigan tämän hetken ylivoimaisesti kovakuntoisimman joukkueen JYPin.