Kahden maalin Tukonen: "Draama on draamaa ja voitot ovat voittoja"

Jos 46 sekuntia ennen pelin loppua johtaa maalilla ja pääsee kahden miehen ylivoimalle, johto pitäisi pystyä turvaamaan. On kuitenkin myös olemassa vaihtoehto, että kiekko löytyy omasta verkosta.

Lukko joutui torstaina Äijänsuolla toteamaan jälkimmäisen vaihtoehdon käyneen toteen. KooKoon Terry Broadhurst purjehti vastustamattomasti Lukon viisikon läpi, ja Ilmari Pitkänen joutui kaatamaan hänet maalintekotilanteessa.

Rangaistuslaukaus ajassa 59.59 oli kova tilanne. Kiekon saaminen verkkoon antaisi varmasti yhden sarjapisteen.

Broadhurst käytti mahdollisuutensa ja laittoi kiekon Kaapo Kähkösen kilpikäden puolelta verkkoon.

- Nyt naurattaa, että tuolla tavalla kävi. En tiedä miten monta mailaa olisi rikkonut tuohon pukukopin seinään, jos olisimme hävinneet. Nyt on tällainenkin koettu, Kähkönen kommentoi, kun Lukon pukukopin ovi aukesi pelipalaverin jälkeen.

Raumalaiset poistuivat kaukalosta sentään voittajina, kiitos Lauri Tukosen kovan laukauksen. Tukonen tykitti pelin voittomaalin, kun jatkoaikaa oli pelattu 19 sekuntia.

Sama mies teki myös Lukon avausmaalin, silloinkin kovalla lämärillä.

- Loppuun tuli aikamoinen draaman kaari, mutta kyllä me tämän voiton ansaitsimme, Tukonen näki.

- Olimme pelin sisällä koko ajan. Toisen erän lopussa vähän passivoiduimme, mutta eihän meillä kolmannessa erässäkään mitään hätää ollut.

Voitto oli Lukolle vasta kauden toinen. Kotikaukalosta raumalaiset eivät olleet päässeet poistumaan voittajina vielä kertaakaan aiemmin.

- Voitto on voitto, vaikka totta kai tuollainen harmittaa, mitä tuossa lopussa tapahtui. Draama on draamaa ja voitot ovat voittoja, Tukonen sanaili.

- Jos me tällä tavalla pelaamme jatkossakin, niin kyllä niitä voittoja sieltä lisääkin tulee.