Savinaisen jäähyt käänsivät Tampereen derbyn Ilvekselle

Tappara–Ilves 3–6 (1–0, 2–5, 0–1)

Jos nousivat maalivahdit sankareiksi Villi kortti -kierroksella, niin puolivälierien avausottelu Tampereen Hakametsässä oli  kaikkea muuta kuin veskarien juhlaa.

Kahden erän jälkeen mediakuutiolla komeilevat lukemat 3–5 Ilveksen eduksi. Kamppailun toinen erä oli 20-minuuttinen, jota muistellaan varmasti vuosienkin päästä. Ilves järjesti melkoiset maalitalkoot latomalla viisi maalia 7 minuutissa ja 21 sekunnissa. Osumista neljään viimeiseen ei kulunut kuin 4.51.

Loppulukemat olivat Aleksi Mustosen tyhjiin iskemän päätöserän maalin jälkeen 3–6. Toisin kuin runkosarjassa, Tappara ei saanut tavaramerkiksi muodostunutta kolmannen erän kiriään nyt käyntiin.

Vaisuin iltapuhde osui Tapparan maalinsuulle määrätylle Teemu Lassilalle, joka otettiin vaihtoon toisessa erässä Ilveksen iskettyä pikatahtia kaksi maalia. Tupsukorvat nousivat Matias Soinnun ja Otto Koivulan erikoistilannemaaleilla kahden maalin takaa tasoihin. Se riitti Tapparan valmennusryhmälle, joka kutsui Lassilan vaihtopenkille.

Tilalle tulleen Dominik Hrachovinan iltapuhde ei alkanut virkaveljeä virkeämmin. Sointu viimeisteli illan kolmannen osumansa kaksi ja puoli minuuuttia myöhemmin.

Pelkästään maalivahtien piikkien Tapparan verkkoon iskettyjä maaleja ei voi sysätä.

Pääsyyllinen viiden takaiskumaalin painajaiserään oli Veli-Matti Savinainen, joka rohmusi toisessa erässä lyhyessä ajassa kuusi minuuttia rangaistuksia. Niiden aikana Ilves iski kaksi osumaa.

Ensin runkosarjan maalikuningas sai 2+2 minuuttia telottuaan viime kauden seurakaverinsa Teemu Aallon kasvot verinaarmuille. Savinaisen neljän minuutin jäähykomennuksen jälkimmäistä kakkosta ehti kulua viisi sekuntia, kun Otto Koivula iski komealla soolomaalilla lukemat 3–3:een.

Rangaistusten välissä Matias Sointu laukoi Markku Flinckin ja Aleksi Mustosen esityöstä lukemiksi 3–4, joka siis vei Lassilan vaihtopenkille.

Vajaat kaksi minuuttia maalivahdin vaihdon jälkeen myöhemmin Savinainen sai kakkosen poikittaisesta. Ilves hyödynsi ylivoimansa ja toimitti kiekon kakkoserässä viidennen kerran Tapparan verkkoon. Pakkipari Veli-Matti Vittasmäki–Aalto pohjusti, ja Teemu Rautiainen viimeisteli.

Ottelu oli puoliväliin asti täysin Tapparan ohjaksissa. 

Tappara siirtyi toisen erän alussa jo kahden maalin johtoon Ilvestä vastaan, kun Otso Rantakarin laukaus upposi Antti Lehtosen taakse. Henrik Haapala saalisti tähänkin osumaan syöttöpisteen, joten runkosarjan pistepörssin voittajalla on toisen erän alussa kasassa jo tehot 0+2.

Avauserässä Haapala pohjusti ylivoimalla Valtteri Kemiläisen yv-osuman. Liigan paras erikoistilannejoukkue ei tarvinnut pakkopelinsä kohdilleen loksahtamiseen kuin 16 sekuntia.

Hakametsän paikallisottelua seurasi luonnollisesti täysi tupa eli 7300 katsojaa.

Juttua muokattu 20.56: lisätty ottelun lopputulos.