JYPin kova kiri vei jatkoaikavoittoon Helsingissä

HIFK - JYP 3-4 ja. (0-0, 3-1, 0-2, 0-1)

1 erä:

Vastakkain olivat samat joukkueet kuin eilen, mutta halli oli vaihtunut. Nyt HIFK oli kotijoukkue JYPiä vastaan. Kokonpanotkin olivat lähes samat. Ainoa muutos oli se, että JYP oli saanut kanadalaispuolustaja Nolan Yonkmanin mukaan. Ensimmäinen erä oli muuten tasainen, mutta JYP sai ainoasta ylivoimassan muutaman hyvän tilanteen, mutta HIFK oli kahdessa ylivoimaissaan huono saamatta kunnolla kiekkoa edes hyökkäysalueelleÅsten jäähy. Muuten paras tilanne oli HIFK:n Erik Thorellim tolppalaukaus. HIFK:n maalissa Atte Engren ja JYPin maalissa Eetu Laurikainen selvittivät muutaman kiperän tilanteen.

2 erä:

JYPin hienon alun jälkeen HIFK teki erikoistilanteista lyhyessä ajassa peräti kolme maalia. Se sai ylivoimapelinsä aivan eri malliin kuin ensimmäisessä erässä. Tuomas Salmelan jäähy oli päättynyt sekunnin ennen kuin Juha-Pekka Haataja löi hienon kuvion jälkeen kiekon maaliin. Käytännössä kyse oli siis ylivoimamaalista. Pian maalin jälkeen HIFK joutui alivoimatilanteeseen, mutta tappio Micke Åstenin kakkosen hienosti. Kun Åsten pääsi jäähyltä, hän oli mukana nopeassa hyökkäyksessä ja laukoi komeasti jo 2-0. Ja vain runsaat kaksi minuuttia myöhemmin kiekko oli taas JYPin maalissa HIFK:n ylivoimassa. Nyt joukkueen ykköskenttäkin sai pelinsä kulkemaan ja Thomas Nykoppin kautta meni Teemu Erosen laukaus maaliin. Täysosuma ei ollut kaukana myöskään HIFK:n kolmannessa ylivoimatilanteessa. Mutta vain runsas minuutti ennen erän loppua Juuso Puustinen kavensi Jarkko Immosen voitettua hyökkäyspään aloituksen. Puustinen pudotti kohti siniviivaan ja laukoi kiekon voimalla sisään entisessä kotihallissaan. Maali nosti JYPin hengen kovaan kiriin.

3 erä

JYP aloitti kolmannen erän todella kovaa. Lähes ”yhteen maaliin” pelattiin JYPin toiseen maaliin asti. Ossi Ikonen teki komeasti uransa ensimmäisen liigamaalin hienon paikanvaihdoin jälkeen. Tämän jälkeen peli hiukan tasoittui, mutta JYP piti hyvän otteensa. Tasoitusta ei tullut ennen kuin HIFK sai joukkuerangaistuksen. Robert Rooba pystyi ohjaamaan Mikko Kaltevan epäonnistuneen laukauksen sisään. HIFK:lla oli vielä viimeisillä sekunneilla mahdollisuus voittomaaliin, mutta peli meni jatkoajalle. Erää ja JYPi kiriä kuvaavat hyvin maalivahtien torjunnat kolmannessa erässä: Atte Engren 12 ja Eetu Laurikainen 4.

Jatkoaika:

Jatkoaika oli dramaattinen, kun HIFK:n Ryan O’Connor pääsi läpiajoon, mutta Eetu Laurikainen torjui. Vastasyöksystä Mikko Kalteva sai tehtyä voittomaalin.

Ratkaisu:

JYP kehitti loistavan loppukirin toisen erän lopusta lähtien, ja osoitti sillä todeksi kaikki arviot siitä yhtenä Liigan suursuosikeista. HIFK menetti otteensa johdettuaan peliä jo selvästi. Mutta peli näyttää kuitenkin hyvältä.